• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Yaşam ve Eğitim Hakkına Yapılan Saldırılar Zihinsel Körlüktür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mazlum Der Diyarbakır Şubesi, Abdullah Öcalan`ın Suriye`den çıkarılışının yıl dönümünü bahane eden grupların Diyarbakır`da Şehitlik Lisesi ile Şırnak`ın İdil ilçesinde 8 okula ve Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine dün molotof kokteyli saldırılar ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, söz konusu saldırıları ve bu saldırıları gerçekleştirenleri kınadıklarını belirtti.

 

Öğrencilerin Hayatlarına Kast Etmenin Hiçbir İdeolojik Gerekçe Yoktur

Mazlum Der Diyarbakır Şubesi adına basın açıklamasını okuyan şube yöneticisi Av. Cüls, hiçbir gerekçenin, eğitim ve öğretimin verildiği okullara yapılan saldırıyı meşrulaştıramayacağını belirtti. Okullarda eğitim veren öğretmenler ve burada eğitim alan öğrencilerin hayatlarına kast etmeye teşebbüs etmenin, hiçbir ideolojik gerekçe ile açıklanamayacağını ifade eden Cüls daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \"Savaş hukukunda bile böylesi saldırıların meşru görülmediği/görülemeyeceği herkesin malumudur. Kaldı ki yaşanan süreç boyunca hiçbir zaman okullar, öğretmen ve öğrenciler böylesi eylemlerin öznesi olmamışlardır. Gelinen süreçte okullara yapılan bu saldırılar, ileriye dönük barış umutlarını da tehlikeye düşürmektedir.\"

 

Böylesi saldırılara şerh düşmeden karşı çıkmanın, insan hak ve hürriyetleri açısından son derece önemine vurgu yapan Cüls, \"Sivil insanlara, eğitim kurumları ve halkın ortak kullanım alanlarına yapılan her türlü saldırıların sorunların çözümüne fayda sağlamayacağını; aksine var olan sorunları daha da derinleştireceğine inanıyoruz\" dedi.

 

Bu Eylemlerin Provokatif Eylemlerdir

Cüls, bu eylemlerin provokatif eylemler olduğunu ve toplumsal barış ve uzlaşı kültürünü derinden sarstığını belirterek, son olark, \"Barışın dili bu toplum nezdinde yeniden tedavüle sokulmalıdır. Bunun da ancak insan haklarını yeniden düşünme ve anlamlandırma ile olacağını düşünmekteyiz. Öğrenci ve eğitimcilerin hedeflenmesinin insanlık vicdanında mahkum olacağını biliyor, bu saldırıları kınıyor ve saldırılara maruz kalan tüm öğretmen ve öğrencilere acil şifalar diliyoruz\" dedi. (Osman İçli-İLHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir