• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Camii Restorasyonu 3 Yıldır Bitirilemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis merkezde bulunan Sultaniye Camii` (Şeyh`ül Garip)nin restorasyonu yaklaşık 3 yıldır ihale edilmesine rağmen bir türlü bitirilemedi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz camii cemaatlerinden İsmail Özgeç, \"Bu caminin onarımı böyle yapılmaktansa hiç yapılmasaydı daha iyiydi\" dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek onarıma alınan caminin hali içler acısı olduğunu ifade eden Özgeç, \"Yapılması gereken çevre düzenlemesi, elektrik, kapı pencere, ses cihazları, minarenin elektrik ve ses cihazları, klimalar ve yapılan kazıdan sonra yapılacak düzenlemelerin hiçbiri tamamlanmadan bu şekilde bırakıldı\" şeklinde konuştu.

Bu caminin Bitlis`te özel bir yeri olduğunu dile getiren Özgeç, \"Sürekli dışarıdan burayı ziyarete gelen insanlar var. Fakat caminin bu halini gören birçok insan içeri girmeden geri çıkıyor. Buranın hala tamiratta olduğu gibi görünmesine gönlümüz razı olmuyor. Müteahhit firma ile görüştüğümüzde işleri tamamlayıp Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teslim edildiğini söylemektedirler. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise para sıkıntısı yaşandığı için diğer işleri tamamlayamadıklarını bizlere ilettiler. Bu durumun çözümü için kimlere gideceğimizi şaşırmış durumdayız\" dedi.

Elektriklerde büyük sıkıntı yaşadıklarını da dile getiren Özgeç, \"Camiye gelen elektriklerin bütün şartelleri dışarıda bırakılmış, kablolar da aynı şekilde… Vatandaşlar namaz kılarken kafalarına takılıyor. Pencerelerimizin kenarlarının birçoğu açık durumda kaldı. Kış aylarında burada nasıl idare edeceğiz. Minaremizde de yine elektrik sorunu bulunuyor. İhalede yer alan 3 Klima camiye teslim edilmedi. Kapılarımızın kulpları bile yok olmuştur. Caminin ön tarafında yapılan kazı çalışmalarından sonra çıkarılan eserler müzeye gönderildikten sonra kazı yapılan mekânlar olduğu gibi bırakılmış, define aranmış gibi durmaktadır. Çevre düzenlemesinin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bu halde gören insanlar camiye girmek istemiyorlar. Umarız yetkililerimiz bu konuyu dikkate alarak konunun üzerine ciddiyetle gider ve camimiz güzel bir görünüme kavuşur\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir