• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
Papa'nın en yakın adamı tacizden suçlu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatikan sözcüsü, Kardinal George Pell'in, Avustralya'daki kilise korosundaki çocukları tacizinden suçlu bulunmasıyla ilgili üzücü haberlerin, herkesi şoke ettiğini açıkladı.

Sözcü, Kardinal'in masum olduğunu yinelediğini ve kendini savunma hakkının olduğunu söyledi.

PAPA İHTİYATİ TEDBİRLERİ ONAYLADI
Papalık Sözcüsü Alessandro Gisotti, bugün Vatikan'da gazetecilere açıklamada bulundu ancak, soruları kabul etmedi. Gisotti, Papa Francis'in, Pell'e karşı kilise ayini gerçekleştirmek ve çocuklarla bağlantı kurmak da dahil önceden alınmış olan ihtiyati tedbirleri onayladığını söyledi.

DAVA TEMYİZE GİDECEK
Bir zamanlar Vatikan’ın hazinesinden sorumlu olan George Pell, 1996 yılında Melbourne başpiskoposu olarak atanmasından hemen sonra 16 yaşından küçük 4 çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan suçlu bulunmuştu. Kararın verilmesinin ardından dizinden ameliyat olması için kefaletle serbest bırakılan Kardinal Pell’in davası, yarın temyiz mahkemesinde görülecek.

YAYIN YASAĞI KALDIRILDI
Kardinal George Pell’in davasının yayın yasağı, bu sabah mahkeme başkanı yargıç Peter Kidd tarafından kaldırıldı. Melbourne bölge mahkemesi jürisi, geçtiğimiz 11 Aralık'ta Kardinal George Pell’i oy birliğiyle suçlu bulmuştu ancak yayın yasağı konulduğu için karar bugüne kadar açıklanamamıştı.

Jüri, zanlıyı ağustos ayında 5 çocuk taciz suçundan yargılamış, davanın yeniden görülme kararı alınmıştı.

Kaynak: İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir