• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Yargıtay `İyi Çocuklar`ın Cezasını Onadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, astsubaylar Özcan İldeniz ve Ali Kaya ile PKK itirafçısı Veysel Ateş`in hapis cezalarını onadı, örgüt kurma suçundan verilen cezaları ise bozdu.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş`e, ``Suç işlemek için kurulmuş örgütün üyesi olmak``, ``Suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla ve tasarlayarak insan öldürmeye teşebbüs etmek``, ``Suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla ve tasarlayarak insan öldürmek``, ``Suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla kasten yaralama`` suçlarından 39 yıl 10 ay 27`şer gün hapis cezası verilmesine karar vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi`ne geldi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi`ndeki temyiz duruşmasında, heyet kararı açıkladı. Daire, astsubaylar Özcan İldeniz ve Ali Kaya ile PKK itirafçısı Veysel Ateş`e adam öldürme suçundan verilen hapis cezalarını onadı, suç işlemek için örgüt kurma suçundan verilen cezaları ise bozdu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi`nin gerekçeli kararı daha sonra açıklanacak.

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005`te meydana gelen patlamayla ilgili Van 3. Ağır Mahkemesinde, 19 Haziran 2006 tarihinde görülen davada, sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında, ``Adam öldürmek, suç işlemek için çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs`` suçlarından 39 yıl 10 ay 27`şer gün hapis cezası verilmişti

Bu haberler de ilginizi çekebilir