• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
PKK`lıların Yakmak İstediği Okul Yeniden Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da PKK yandaşları tarafından Şehitlik Lisesi’ne düzenlenen molotoflu ve ses bombalı saldırının ardından eğitim yeniden başladı. Molotoflu saldırı sonrasında yanan öğretmenler odası ile koridorlar boyanıyor. Öğrencilere ise psikolojik destek sağlanıyor. Bu arada örgütün, sokak olaylarına karışan çocuk sayısının azalmasından rahatsız olduğu için son günlerde Doğu ve Güneydoğu’daki eğitim kurumlarını hedef seçtiği değerlendirmesi yapılıyor.

Örgüt yandaşlarının Diyarbakır’da Şehitlik Lisesi’ne düzenlediği molotoflu ve ses bombalı eylemde okul öğretmenlerinden Gülay Binay, Yusuf Karataş ve 12. sınıf öğrencisi Necat Oruç yaralandı. Saldırı sonrasında okulda meydana gelen hasar sebebiyle eğitime ara verildi. Olaydan sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan Yusuf Karataş, tedavisi yapılarak taburcu edildi. Elinden yaralanan Coğrafya öğretmeni Gülay Binay’ın ise hamile olduğu öğrenildi. Ses bombalı saldırı sonrasında kırılan camlardan ötürü gözünden ve göğsünden yaralanan öğrenci Necat Oruç’un ameliyat olacağı kaydedildi.

Şehitlik Lisesi’nde eğitime verilen bir günlük aranın ardından, dersler yeniden başladı. Okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre okullarda da güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Lisede tadilat çalışmaları devam ediyor. Molotofların atıldığı koridor ve öğretmenler odasına boya yapılıyor.

OKUL MÜDÜRÜ: CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Okul müdürü Hanifi Gültekin, olay sonrasında öğrenci ve öğretmenlerin büyük bir şok yaşadığını söyledi. Saldırganların okula duvardan atlayarak girdiğini belirten Gültekin, ilk etapta yüzleri maskeli kişileri o anda okul bahçesinde bulunan öğretmenlerin durdurmaya çalıştığını, saldırganların ellerinde bulunan havai fişekleri aldıklarını belirtti. Şahısların öğretmenleri dinlemeyerek saldırıya devam ettiğini ifade eden Gültekin, “Çete daha sonra okul binasına girdi. Öğretmenlerden Şükrü Kikizade saldırganları durdurmaya çalıştı. Öğrenciler için kendini siper etti.” dedi. Lisenin bulunduğu konum itibari ile güvenlik seviyesinin düşük olduğunu belirten Gültekin, öğretmenlerin canlarını tehlikeye atarak eğitim hizmeti verdiğini ifade etti. Gültekin, “Konum itibari ile can güvenliğimiz yok. Öğretmenlerimiz büyük fedakarlıklarla buraya geliyor. Herhangi birisi gelse öğretmenlerden birisini bıçaklamak istese bunu çok kolay bir şekilde yapar. Burada can güvenliğimiz yok.” şeklinde konuştu.

FEDAKAR ÖĞRETMEN: TEK DÜŞÜNCEM ÖĞRENCİLERİN ZARAR GÖRMEMESİYDİ

Okula giren eylemcileri durdurmak için öğrencilerin önüne kendini siper eden öğretmen Şükrü Kikizade, o anın saniyeler içinde olup bittiğini dile getirdi. Patlayıcı madde atmak üzere olan saldırganın beline sarıldığını belirten Kikizade, öğrencilerin zarar görmemesi adına böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Kikizade, “Kim olsa benim yaptığım gibi yapardı. O anda onu yapmam gerekiyordu ve yaptım. Bu insani bir hareketti. Önemli olan öğrencilerin zarar görmemesi. Böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını diliyorum.” temennisinde bulundu.

EĞİTİM BİR SEN DİYARBAKIR ŞUBESİ: SALDIRIYI KINIYORUZ

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, Şehitlik Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadı. Terörün eğitim camiasını hedef almasını `eğitimsizliği artırmayı hedefleyen saldırılar` olarak değerlendiren Memiş, terörün zaman zaman eğitim kurumlarını hedef alan saldırılar düzenlediğini, bu şekilde gençlerin bilinçlenmesinin önüne geçmeyi amaçladığını dile getirdi. Memiş, örgütün bu gibi saldırılardan sonuç alamayacağını, eğitimin devam edeceğini kaydetti.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir