• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
İki ilde eğitime kar engelli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi ve eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski dolayısıyla Muş merkez ve bağlı köylerde 27 Şubat Çarşamba günü eğitime ara verildi.

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, “İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 27 Şubat Çarşamba günü Muş İl merkezi ve bağlı köylerde (ilçeler hariç) eğitime (1) gün süre ile ara verilmesine Valiliğimce karar verilmiştir. Diğer İlçelerimiz ve bağlı köylerinde eğitim-öğretim devam etmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında Muş Merkez İlçesinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin de 27 Şubat 2019 Çarşamba günü idari izinli sayılacağı belirtildi.

Bitlis ve Tatvan'a da eğitime ara verildi

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde, 27 Şubat Çarşamba günü eğitime (1) gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelinde aynı günü idari izinli sayılmalarına karar verildiği kaydedildi.

Tatvan'da da olumsuz hava şartlıları ve yoğun kar yapışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Konuyla ilgili Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun almış olduğu karar uyarınca; İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle, merkez ve köylerde tüm ilk ve orta dereceli okullarda (YİBO'lar, pansiyonlu okullar ve özel eğitim-öğretim kurumları dahil) 27 ŞUBAT 2019 Çarşamba günü eğitime (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca bu süre zarfında Tatvan ilçesinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir