• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Avrupa'nın değeri yokmuş CELLATLA KİRLİ İTTİFAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Mısır'ın Şarm eş-Şeyh bölgesinde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) -Arap Birliği Zirvesi sona erdi.

Darbeci Abdülfettah es-Sisi’nin geçen çarşamba 9 genci idam etmesinin hemen ardından gerçekleşen zirveye, sözde demokrasi ve hukukun savunucusu! Avrupa’dan liderler katıldı.

CELLAT İDAMLARI SAVUNDU: KÜLTÜR FARKI!

Darbeci Sisi zirvede yaptığı konuşmada, "kültür farklılığını" gerekçe göstererek idamları savundu. Avrupa’nın hedefinin vatandaşlarının refahını sağlamak olduğunu söyleyen Sisi, “Bizim önceliğimiz ise ülkelerimizi korumak ve onları çökmekten, dağılmaktan, yıkılmaktan korumak. Bunun örneğini etrafımızda görüyorsunuz.” dedi.

AVRUPA İDAMLARA SESSİZ KALDI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve daha birçok AB liderinin de yer aldığı toplantıda idamlara yönelik en ufak bir tepkinin bile gelmemesi dikkat çekti.

mithat haddad

“AVRUPA’NIN DEĞERLERİ, KENDİ ÇIKARLARIDIR”

Mısır’da düzenlenen zirveyi gazetemize yorumlayan Müslüman Kardeşler Şura Meclisi Üyesi Mühendis Mithat Haddad, AB liderlerinin böyle bir zamanda Mısır’da düzenlenen bir zirveye katılmasının ibretlik olduğunu belirtti.

“Bu kadar genci katleden cellatlarla görüşmek hiçbir şekilde izah edilemez.” diyen Haddad, “Sonuç olarak anladık ki -zaten biliyorduk- AB’nin değerleri falan yokmuş. Avrupalılar hep insan haklarından söz ederler, kendi değerlerinin olduğunu iddia ederler. Aslında değerleri yokmuş. Değerleri, kendi çıkarlarıymış.” açıklamasında bulundu.

Darbeci Sisi’nin geçen ay AB’ye yaptığı ziyareti hatırlatan Haddad, “Orada 30 kadar anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaların ayrıntısını bilmiyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki AB’nin bütün derdi ve tek hedefi kendi çıkarlarıdır. Bunun dışında diğer toplumlarda mazlumlar idam mı edilmiş, işkence mi görmüşler, bu onların umurunda değildir. Önemli olan kendi refahları ve çıkarlarıdır, kendi insanlarıdır.” diye konuştu.

mısırda idamı bekleyen mahkumlar

‘50 KİŞİ DAHA İDAMIN EŞİĞİNDE’

Mithat Haddad, İlke Haber Ajansı’na verdiği röportajda da Mısır’daki idamlara değindi. Bugüne kadar Mısır zindanlarında Müslüman Kardeşler mensubu 42 kişinin idam edildiğini ifade eden Haddad, “İdam kararlarının onandığı 50 kişi de her an idam edilmenin eşiğinde. Bununla birlikte bin 500 kişi daha idamla yargılanıyor. Her an idam kararları onanıp infaz edilebilirler.” dedi.

“İŞGALCİ İSRAİL TÜM GÜCÜYLE SİSİ’Yİ KORUYOR”

"Sisi'nin kendisine söylenen tüm plan ve projeleri yerine getirmekten başka yaptığı bir şey yok.” diyen Haddad, “Bu adam sadece israil ve siyonist emellere hizmet ediyor. İsrail şu an tüm gücüyle Sisi’yi koruyor. Netenyahu bizzat Avrupa ülkelerini Sisi'ye destek vermeye zorluyor. Mısır halkını zelil ve fakir düşürme siyaseti izleniyor.” ifadelerini kullandı.

mısır ab zirvesi

“SİSİ'NİN TEK HEDEFİ MISIR'I İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK”

Darbeci Sisi'nin bu idamlarla Mısır halkını iç savaşa sürüklemeyi hedeflediğine dikkat çeken Haddad, hiçbir şekilde buna fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

Haddad, "Sisi'nin şu an tek hedeflediği şey Mısır halkını iç savaşa sürüklemek. Mısır'da Suriye gibi olsun istiyor. 12 milyondan fazla Suriyeli şu an ülkelerinden uzak bir şekilde hicret hayatı yaşıyor. Bunların 3 buçuk milyonu sadece Türkiye’de ikamet ediyor. Sisi'nin şu an tek hedefi İhvan-ı Müslimin cemaatini iç savaş çıkarmaya alet etmektir. Ama biz hiçbir zaman ona bu fırsatı vermeyeceğiz. Onunla meşru ve barışçıl bir mücadele içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bizden bu konuda hiçbir hata göremeyecek. Ancak o Mısır halkına karşı savaş suçu işleyen bir katildir.” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir