• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...

İstanbul`da sahte para basılarak piyasaya sürüleceği yönündeki bilgilerden yola çıkan polis, Bağcılar`da bir eve düzenlediği operasyonda yaklaşık 170 bin TL sahte para ele geçirdi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen sahte para basımı ve piyasaya sürülmesi konusu kapsamında Bağcılar`da bir ev takibe alındı. Evin sahibi olan H.A`nın bir hafta önce yapılan başka bir sahte para operasyonu kapsamında tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği belirlendi. Polise yapılan bir telefon ihbarı doğrultusunda aynı evle ilgili yeniden sahte para bulunduğu bilgisi verildi.

Mali polisin Bağcılar`daki ilgili adrese gelerek evde yaptığı aramada 500 adet 200 TL`lik sahte banknot, 115 tabaka halinde basımı yapılmış kesimi yapılmamış sahte 200 TL`lik banknot, 9 adet kesimi yapılmamış basımı tamamlanmış 200`lük sahte banknot, 4 adet ön yüzü basılmış arka yüzü basılmamış 200`lük sahte banknot olmak üzere toplam 171 bin 600 TL sahte para ele geçirildi. Ele geçirilen sahte paraların kusursuz düzeyde olduğu ve sıradan bir kişinin çıplak gözle gerçeğinden ayırt edilmesinin imkansız olduğu belirtildi.

Sahte paralarla birlikte gözaltına alınan B.A isimli şüpheli ifadesinde paraların kendisine ait olmadığını söyledi. Şüpheli, sevk edildiği adliyede tutuklandı.