• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 26 Mayıs 2011 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Kılıçdaroğlu bugün geliyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzenlediği mitinge katılmak için bugün Bingöl`e geliyor.

Kılıçdaroğlu, bugün saat 10.00`da PTT Kavşağı`nda partisinin düzenlediği mitinge katılmak için Bingöl`e geliyor.

Bingöl`ün Sesi Gazetesi: Bağ-Kur eski müdürünü kim koruyor?
Bingöl`de 10 ila 15 yıl önce Bağ-Kur Müdürlüğüne toplu para yatırarak emekli olan ve geçtiğimiz aylarda emekliliği iptal edilen 84 kişiden biri olan Selahattin Yıldırım, Kılıçdaroğlu`ndan yardım talebinde bulundu.

Dönemin Bağ-Kur İl Müdürü tarafından mağdur edildiğini belirten Yıldırım, 84 kişiden alınan paralarla sahte belge ve işlemleri yapan söz konusu şahsın korunduğunu söyledi.

Bingöl Olay Gazetesi: Bingöl Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi Açıldı
Bingöl Belediyesi Habitat Bilişim Akademisi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. 19 ilde kurulmuş olan bu akademin 20.`si Bingöl`de kurulmuş oldu.
 

Türkiye`deki bilgisayar okur yazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkanları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi giderek büyüyor. T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye`nin ortaklaşa düzenlediği bu önemli sosyal sorumluluk atılımı çerçevesinde birbiri ardına farklı şehirlerde bilişim akademileri açılıyor. Bilgisayar hakkında bilgi sahip olmak isteyen herkese açık olan bu akademilerin sonuncusu Bingöl Belediyesi`nin desteğiyle `Bingöl Habitat Bilişim Akademisi` adıyla 25 Mayıs 2011 tarihinde hizmete girdi.
 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Silikozis hastalarına maaş müjdesi
Kot taşlama atölyelerinde çalışan ve silikozis hastalığına yakalanan ve elinde yüzde 15 ila yüzde 55 oranları arasında raporu bulunanlara 455 ile 585 TL arasında değişen rakamlarda maaş ödenmesi kararlaştırıldı.
 

Kot taşlama atölyelerinde çalışan ve silikozis hastalığına yakalanan hastalarla ilgili Torba yasa`da yapılan düzenleme kapsamında Bingöl`de Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)`ya maaş için yaptığı başvuru tamamlandı.
 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Mezarlık, uyuşturucu mekanı oldu
Karşıyaka Mahallesinde bulunan Seyda Mezarlığı uyuşturucu mekanına döndü. Çevre halkının şikayeti ile polisin olay yerinde inceleme yaptığı ancak aynı sıkıntının devam ettiği öğrenildi. (Ali Yıldırım - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir