• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: KALDIRIM İLKÖĞRETİM OKULU!
Okullarının hasar görmesi nedeniyle Van merkez Vankulu İlköğretim Okulu`na giden öğrenciler konteyner sınıflarda yer olmaması nedeniyle okulun bahçesinde soğuk kaldırımlarda ders görüyor. Veliler ise çocuklarının durumundan endişe duyuyor.

Saadet Partisinden Gündeme Dair Önemli Açıklamalar
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından atılan top mermileri ve 5 vatandaşın hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulunurken konu ile ilgili sundukları çözüm deklarasyonunu kamuoyuyla paylaştı.

Candan Ailesine Taziye Mesajları Gelmeye Devam Ediyor
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdulcelil Candan`ın ailesine taziye mesajları gelmeye devam ediyor.

Bu Ne Sokakmış Böyle
Daha önce hırsızlık olaylarının defalarca kez yaşandığı Van merkez Eski Tekel Binası`nın arkasında bulunan Ercişli Emrah sokağında bir hırsızlık vakası daha meydana geldi. Mobilya dükkânına giren hırsızlar bu kez 30 bin TL`lik mücevherat çaldı.

BÖLGE GAZETESİ: VAN`DA KKYDP TANITIM TOPLANTISI
Van`da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Cami Minareleri İhtişamını Kaybetti
Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Mimar Cemil Karabayram, şehir merkezindeki bütün camilerin ihtişamını kaybettiğini ifade ederek, minarelerin çevrelerindeki ahlaksız ve kimliksiz yapılar içerisinde kaybolduklarını söyledi.

GAZETE VAN: VAN`DA ` 9 EKİM` PROTESTOSU
BDP çadırı önünde toplanan kalabalık, Sanat Sokağı`na kadar yürüdü. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ve BDP Van Milletvekili Nazmi Gür`ün de aralarında bulunduğu kalabalık, burada Öcalan`ın Suriye`den çıkarıldığı tarih olan 9 Ekim`in yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sp`den Suriye Tezkeresine Tepki
Saadet Partisi Van İl Başkanı Necip Yavuzer, parti olarak savaş istemediklerini ifade ederek, bölge ülkelerinin Suriye meselesini kendi aralarında müzakereler sonucunda halletmeleri gerektiğini söyledi.

Van`da Büyük Şehir Olma Sevinci
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, kararın hayırlı olmasını dileyerek, \"Daha yasa, tasarı aşamasında ve meclise sunuldu.

VAN HABER: HER ELİNE BIÇAK ALAN KASAP DEĞİLDİR
Van Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Naif Süer, Kurban Bayramı`nda ciddi kazaların yaşanmaması için vatandaşların kurbanlarını işi bilenlere kestirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir