• DOLAR 32.436
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2479.348
  • ...
 Küçükçekmece`de Akıl Almaz Dolandırıcılık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolandırıldıklarını anlayan `altınzedeler`, dükkan sahibinin evinden de taşındığını öğrendi. Çevrede iş yerlerinin güvenlik kamerasından altınların torbalarla taşındığını gören mağdurlar, emniyete giderek şikayette bulundu.
 
Halkalı ve Sefaköy`de bulunan Yasemin Kuyumculuk `a ait iki dükkanın 2 gündür boş olması kar amacıyla para ve altınlarını bu dükkanlara bırakanları şüphelendirdi. Boş haldeki dükkanın camında bulunan "Cenaze nedeniyle kapalıyız" yazısı üzerine vatandaşlar baş sağlığı vermek ve şüphelerini gidermek için telefonla dükkan sahibi V.Ç.`yi aradı. Telefonlarına cevap alamayan vatandaşlar, bu kez de V.Ç.`nin evine gitti. Ancak V.Ç.`nin birkaç gün önce taşındığını öğrenen altın sahipleri dolandırıldıklarını anladı. Kuyumcunun yanında bulunan bir iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen vatandaşlar kuyumcu nun boşaltıldığı anları izledi. Kamera kayıtlarında V.Ç.`nin geçtiğimiz pazar günü dükkana gelerek içinde altın bulunan torbaları alıp çıktıkları görülüyor. Dolandırıldıklarını anlayan altın sahibi yaklaşık 300 kişi bu sabah Sefaköy Polis Merkezi`ne giderek V.Ç. hakkında şikayette bulundu.
 
Tüm birikimi kuyumcuya verdiğini söyleyerek gözyaşlarını tutamayan mağdurlardan Gülay Çelen, “Yıllardır güvendiğimiz bir insandı. Eşim arabamızı sattı. Parasını yatırdık, altın hesabı yaptık. Eşim yurt dışında çalışıyor. Ona nasıl hesap vereceğim bilmiyorum. İki aydır bir şeyler olduğunu sezinliyordum. Yazıyı görünce içim cız etti ve bir şey olduğunu anladım.” diye konuştu.
 
Ailesinin de altınlarını emanet ettiklerini belirten bir diğer mağdur Elif Günay ise, “Her taraftan kaydını sildirmiş. Dükkanını satmış. Hiçbir yerde bulamıyoruz. Cenaze yazısını görünce sorduk. Ne esnafın, ne de çalışanların haberi yok. Benim ve bütün ailemin altınları buradaydı. Elimizdeki her şey gitti. Bankaya kasa ücreti ödemeyelim. Tanıdık bildik diye güvenmesinler. İşte 200 – 300 liradan kaçarken elinizdekinin hepsinden olabiliyorsunuz. Bu devirde babanıza bile güvenmeyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir