• DOLAR 32.598
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2494.138
  • ...
 Şiddetli Yağış Bir Çok İlde Hayatı Felç Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçe merkezi Çeşmeönü mahallesinde 3 kişinin sabah saatlerinde toprak altında kaldığı ihbarını alan 112 ve polis ekipleri bölgede incelemede bulunurken, yapılan ilk incelemelerde toprak kayması ve heyelana bağlı ölü ve yaralı olmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, ilçelerinde gece saat 01.00`dan itibaren 3-4 saat boyunca şiddetli yağış yaşandığını söyledi. Aktaş, şuana kadar ilçe merkezi ve bağlı köylerinde sel ve heyelana bağlı olarak herhangi bir can kaybı ve olay yaşanmadığını ifade ederek "Ufak çaplı heyelan ve su baskınları oldu ancak çok şükür korkulacak bir şey yok. Kapalı köy yolumuz bulunmuyor. Dün geceden bu yana teyakkuz halindeyiz. İlçede çalışmalarımız sürüyor" dedi.  
Rize`de yağışın ardından hortum oluştu

Rize`de, geceden itibaren etkili olan ve sabah saatlerinde etkisini kaybeden yağmurun ardından Karadeniz üzerinde oluşan hortum, korkulu anlar yaşattı.

Fener Mahallesi sahilinde, Karadeniz üzerinde sabah saatlerinde görülen hortumu cep telefonuyla görüntüleyen Başaran Kadir yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir olaya tanık olduğunu belirterek, ``Hortum önce küçüktü, cep telefonum ile görüntüyü kaydetmeye başladım. Gittikçe büyüyerek sahile doğru yaklaştı. Deniz suyunu yukarı doğru kaldırıyor, ortada girdap oluşturuyordu. Korktuğum için sahile yaklaşamadım. Benim gibi hortumu gören birçok kişi de endişelendi. Ancak hortum sahile ulaşmadan etkisini yitirdi`` dedi.

Öte yandan, yağışın etkili olduğu Çayeli ilçesinde, 9 Mart İlköğretim Okulunun bahçesini su bastı. Su birikintileri nedeniyle öğrenciler ve çalışanlar okula giremeyince derslerde aksama meydana geldi. Bunun üzerine okulda eğitime bugün ara verdi.

İnegöl`de yağmur hayatı felç etti!

Bursa`nın İnegöl İlçesi`nde dün akşam bastıran yağmur yaşamı felç etti

Rögar kapaklarının yerinden söküldüğü yağış sırasında yolcu otobüsleri otogardan çıkamadı. 10-14 Ekim tarihleri arasında açılacak olan `14`üncü Modef ExpoFuarı alanı su içinde kaldı. Bölgede bulunanlar süpürgelerleev ve işyerlerine dolan suları tahliye etmeye çalıştı.

İnegöl İlçesi`nde akşam saatlerinde bastıran şiddetli yağış nedeniyle yağmura hazırlıksız yakalananlar yollarda yürümekte zorluk çekti. Yağmur sebebiyle yolcu otobüsleri terminal önündeki su birikintileri nedeniyle giriş- çıkış yapamadı. Yolların kayganlaşması nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve hasarlı kaza meydana gelen İnegöl`de kısa süre önce onarım nedeniyle çatısı sökülen Belediye ek hizmet binası içinde bulunan çarşıesnafı da zor durumda kaldı.

Yenice Mahallesi`nde oturanlar evlerinegiren yağmur sularını süpürge ve kovalarla boşaltmaya çalışırken, altyapı sorunları nedeniyle her yağışta aynı zorlukla karşılaştıklarını söyledi.

FUAR ALANINI SU BASTI

`Mobilya`nın başkent`i olarak bilinen İnegöl ilçesinde 10-14 ekim tarihleri arasında açılacak olan 14`üncü Modef Expo Fuar bölgesi de yağmurdan etkilendi. Yağmur sularının bastığıfuar alanında stant açacak olanfirma sahipleriyetkililerin önlem almamasına tepki gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir