• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
Tarihi El Aman Hanı`nda Akademik Yıl Açılışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi 2012-2013 Eğitim öğretim yılı akademik yılı, Tatvan yolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanında düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitenin Bitlis`in yerel dinamikleri ile birlikte çalışma arzusu içerisinde, tüm sivil toplum örgütlerine ve yerel yönetime kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

İlin yerel dinamikleri ile birlikte çalışma arzusu içerisinde, tüm sivil toplum örgütlerine ve yerel yönetime kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Doğru sözlerini şöyle sürdürdü: \"Üniversitemizin yeni açılan bölümlerinde iş imkanlarını ve iş dünyasının ihtiyacını göz önünde bulunduruyoruz. Böylelikle mezunlarımız üzerinde yaptığımız takiplerle de bu konuya önem veriyoruz. Üniversitemiz akademik personel sayısı, fakülte-bölüm sayısı ve öğrenci sayısında da bölge ve ülke genelindeki üniversiteler arasında en iyi sıralarda yerini almaktadır. Üniversitemiz tarafından Kültür Merkezine dönüştürülen El-Aman Hanı, birçok sosyal ve kültürel faaliyete ev sahipliği yapar duruma gelmiştir. Üniversitemize bağlı Ahlat Kültür Merkezi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak bu yıl Ahlat`ta düzenlenen 1. Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu`nda kendi alanlarda ses getirmiş değerli bilim adamlarını üniversitemizde buluşturmuştur\" dedi.

Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise Bitlis`in sadece kendi iline değil bölgesine de ışık olmuş bir il olduğunu dile getirerek, \"Bilimi desteklememiz gerekiyor. Bunu yaparken gönüllük esasına dayanmalıyız. Misyonu, heyecanı ve hedefi olamayan bir üniversite olmayacak. Proje üreten insan odaklı çalışan bir üniversite olacağını Ümit ediyoruz. Açılışlar amfilerde olur. Ancak burada tarihi bir mekanda olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor\" diye konuştu.

Euro Bitlis projesi ile Bitlis`in Avrupa Birliği fonlarından faydalanmasını sağlayacaklarını söyleyen Vali Yurdakul, şöyle devam etti: \"Önümüzdeki hafta açılacak olan Proje Hazırlama kursuna üniversiteden öğretim üyelerinin de katılmasını bekliyoruz. Bu konuda rektörümüzle ortak çalışarak üniversite personellerine yardımcı olacağız. Bitlis Eren Üniversitesinde sadece bilimi değil, insan hasletlerini dünyanın değişik yerlerine taşıyacağınıza inanıyorum.\"

\"Geri Kalmışlığın Nedeni İslam Değil\"
Yurdakul: Avrupa`dan geri kalmışlığımızın İslam`ı yanlış algılamamızdan kaynaklandığını vurgulayarak, \"İslam çalışın diyor biz tembel kalıyoruz. İslam temiz tutun diyor biz kirletiyoruz, böylece İslam`ın direktiflerini yanlış algıladığımızdan dolayı Avrupa`nın gerisinde kalmışız\" dedi.

Eren Ailesi adına konuşan İsmail Eren ise, üniversitelerin artık istihdama yönelik eğitimler verdiğini belirterek, Eren ailesinin desteklerinin süreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ergin Özakçora, \"Çağdaş Türk Dünyası ve Kazakistan Örneği\" konulu ilk dersini verdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir