• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Paran Yoksa Çocuk Norologda Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Her geçen gün büyüyen ve gelişme gösteren Diyarbakır, bu gelişmeye paralel olarak sağlık sektöründe de hızlı bir gelişme kaydetti. Ancak bu gelişme yaşanırken, zaman zaman inanılmayacak türden sorunlar yaşanıyor. Yaklaşık iki aydan bu yana koca kentte bir tek `Çocuk Nöroloji Doktoru`nun olmamasından dolayı hastaların mağdur olduğu belirtildi.

 

`Yaklaşık İki Aydan Bu Yana Diyarbakırda Çocuk Nöroloji Doktoru Yok`

`Derman Baba` olarak bilinen Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, sorunun artık vahim bir noktaya ulaştığını belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

 

Acu, konuyla ilgili olarak \"Yaşananlar, akıl alacak gibi değil. Yaklaşık iki ay kadar önce Diyarbakır Çocuk Hastanesi`nde görev yapan Çocuk Nöroloji Doktoru ayrıldı. Ama yerine başka bir doktor atanmadığı için sadece Diyarbakır`a değil, çevre il ve ilçelere de hizmet veren Çocuk Hastanesinde iki aydan bu yana Çocuk Nöroloji Uzman yok, Bölgenin en büyük sağlık merkezlerinden biri olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de aynı sıkıntı var, oradaki çocuk norolog`da yaklaşık 1,5 yıldan beri ayrılarak özel bir hastanede göreve başladı Yetkililere sormak istiyorum: Hangi çağda yaşıyoruz?.. Nüfusu 1.5 milyonu aşan, çevre illere de sağlık hizmeti sunan ve artık Ortadoğu`nun sağlık üssü olmayı hedefleyen bu devasa metropol kente, nasıl oluyor da bir tek Çocuk Nöroloji Uzmanı atanmıyor. Yetkililer neyi bekliyor?\"

 

Hastalar Diyarbakır`dan İstanbul ve Ankara`ya Sevk Ediliyor

Pek çok ailenin koca kentte Çocuk Nöroloji Uzmanı olmaması nedeniyle ailelerin perişan olduklarını ve çocuklarını tedavi ettiremediklerini belirten Acu Diyarbakır`da Çocuk Nörolog olmadığı için mecburen hastaların Ankara veya İstanbul`a sevk yapıldığını söyledi.
Hasta sevklerinin hangi merciin bile beli olmadığını ifade ederek daha sonra şöyle dedi: \"Konuyu enine boyuna araştırdığımızda ise akıl almayacak bir gelişmeyle karşılaştık gelen hastalar çocuk nöroloji doktorunu soruyorlar doktor yok deyip özel, bir hastaneye yönlendiriliyor özel hastanede tedavi ettiğini üzülerek öğrendik. Sözkonusu doktorun, gelen hastadan 250 lira bir ücret aldığını ve bu ücreti veremeyenlerin, sağlık hizmeti alamadığını üzülerek müşahede ettik. Şimdi yetkililere sormak istiyorum: Bu nasıl bir iştir? İnsan sağlığı, hele hele geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı, kimlerin çıkarına hizmet edecek şekilde kurgulanmaktadır.\"

 

Birileri Rant Elde Etsin Diye Çocuklarımızın Sağlığı Tehlikeye Atılıyor

Konunun takipçisi olacaklarını ve her platformda bu sorunu gündeme getireceğini belirten Acu, parası olmayan insanların, tedavi olamayacak mı? diye sorarak, \"İnsanlarımıza bu acıyı yaşatmaya kimin hakkı var? Birileri rant elde edecek diye, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye mi atacağız? Lütfen yetkili merciler, bu soruna bir an önce el atsınlar. Aksi halde çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabiliriz\" dedi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren hasta yakınlarından Sıdık Atlı ise şunları söyledi:

\"İnsanlarımız bir çaresizlik girdabına sürüklenmek isteniyor. Ya İstanbul veya Ankara`ya gidersiniz veya biz 250 lira ödersiniz deniyor. Bu nasıl iştir? Bu fırsatçılıktan kimler yararlanıyor? Kentimiz insanının ekonomik durumu zaten ortada. Evinden hastaneye gidip gelecek yol parasını bile zor denkleştiren insanlarımız, nasıl olur da 250 lira ödemeye mahkûm ediliyor? Yetkililer bu sorunu isterlerse bir günde çözebilirler. Kent genelinde bir kaç özel hastane ile anlaşma yapmak suretiyle, çocuklarımızın tedavisini yaptırabiliriz. Çok az bir kesimin bu parayı ödeyecek gücü var. Ama büyük çoğunluk ekonomik sıkıntılar içinde. Bu insanları kahretmenin, çaresizliğe mahkûm etmenin kimseye hakkı yok. Hele hele söz konusu çocuklarımız olunca, akan sular durmalı. Lütfen yetkililer artık bu acı tabloyu izlemekten vazgeçip, çözüm üretsinler. Aksi takdirde yaşanacak skandalların vebali onların üzerine olur.\" (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir