• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Abdulcelil Candan Batman`da Dualarla Defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Abdulcelil Candan`ın cenazesi sabah 09.30`da H.Şirin Camiinden Batman Karşıyaka Mezarlığına getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazesine katılan vatandaş ve alimler Abdulcelil Candan hoca hakkında duygularını paylaşlattı.
 
Abdulcelil Candan hoca hakkında konuşan bölge alimleri ve sevenleri, bölgenin en iyi alimlerinden olan ve yazdığı kitaplarla, verdiği derslerle, İslam`ı yaymak ve elinden gelen çabayı göstermek için çabalayan biri olduğunu dile getirdiler.
 
Kendisini tanıyan çok sayıda alim, Abdulcelil Candan hocanın sadece bir ilahiyatçı olmadığını ve bütün herkese tebliğ çabası içerisinde mücadele ettiğini belirterek, "Candan hoca İslam`dan kesinlikle taviz vermezdi. Günde en az bir kitap okuyordu. Çok dindar bir insandı. Batman için büyük bir kayıp oldu. Allah ona rahmetiyle muamele etsin inşallah. Hoca çok dindardı. Kimseyi hor görmezdi. Kesinlikle haktan ayrılmazdı, dünya menfaati için ahretini bırakmazdı" dediler.
 
Abdulcelil Candan hoca sevenleri tarafından defnedildikten sonra, ailesi, Aydınlık Evler Mahallesi H.Şirin Camii yakınında bulunan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladı.
 
1959 yılında Mardin"in Midyat ilçesinde doğan Candan hoca, Batman`da İlkokulu okuduktan sonra Mardin İmam-Hatip Lisesi"ni bitirdi. Aynı zamanda yörenin hocalarından Arapça ve belagat dersleri alan Candan hoca, 1983 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
 
Candan Hoca, değişik ilçelerde vaizlik ve müftülük yaptı, Kurtalan müftüsü iken 1993 yılında öğretim görevlisi olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. Yayınlanmış kitap, makale, çeviri, gazete yazıları yayınlamanın yanı sıra radyo programları da yapan Candan hoca, evli ve beş çocuk babasıydı.
(M.Fatih Akgül, Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir