• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Tarsus`ta Kur`an Ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Camiiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camiinde düzenlenen Kur`an-ı Kerim ziyafetine uluslar arası dereceleri bulunan hafızlar katıldı.

 

Programda kısa bir konuşma yapan Tarsus İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, `` Kur`an-ı Kerim Hz.Muhammed (SAV)`in en büyük mucizesidir.Bu gün Kur`an`ın mucizesi altında toplanmış bulunuyoruz.Kararan ruhlarımızı Allah`ın kelamı ile aydınlatmak için toplandık.Hoş bir seda ile insanların gönüllerine hitap eden kıraat hocalarımızın okuduğu Kur`an-ı Kerim,bize ve programa katılan misafirlerimize çok özel bir ziyafet oldu. Çoluk Çocuğumuza Kur`an okumayı öğretelim,Rabbim son nefesimize kadar bizleri Kur`an`nın nurundan uzaklaştırmasın`` şeklinde konuştu.

 

Ulu Camiinde düzenlenen programa vatandaşlar ilgi gösterirken, programa; Kur`an-ı Kerim yarışmalarında Ulusal ve Uluslar arası dereceleri bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu üyesi Ali Özgelen,Kocatepe Camii İmam-Hatibi Adem Kemaneci,İstanbul Ahmet Yesevi Kur`an Kursu öğreticisi Salih Akyüz ve Ankara-Çankaya Camii İmam-Hatibi Mehmet Atıcı, tilavet ettikleri Kur`an-ı Kerim ile Katılımcıları mest etti.

 

Program sonunda ise Tarsus`un çeşitli camilerinde görev yapan engelli din görevlilerinefiziksel engellerine rağmen görevlerinde göstermiş oldukları başarılarından dolayı müftülük tarafından plaketverilirken, Türkiye Hafızlık yarışmasında Türkiye İkincisi olan görme engelli Merkez Kur`an Kursu öğrencisi Ekrem Uçar`a ise cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir