• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Kur`an Kerim Ziyafeti Programı Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İkindi namazından sonra başlayan Kur`an ziyafeti programına Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İstanbul Nuruosmaniye Camii Müezzini Nizamettin Sevil, İstanbul Laleli Camii Müezzini Emrullah Akbaş ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Kur`an ziyafetini veren, İstanbul Nuruosmaniye Camii Müezzini Nizamettin Sevil ve İstanbul Laleli Camii Müezzini Emrullah Akbaş güzel sesleriyle Kur`an ziyafetini dinlemeye gelen vatandaşları duygulu anlar yaşattı.

 

Kur`an`ı Kerim ziyafetinden sonra İstanbul Nuruosmaniye Camii Müezzini Nizamettin Sevil ve İstanbul Laleli Camii Müezzini Emrullah Akbaş seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattılar.

 

\"Camiler ve Din Görevliler Haftası\" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve son olarak da Kur`an ziyafeti programı düzenlediklerini belirten Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İstanbul`un en meşhur Kur`an hafızlarını böyle bir programa getirdiklerini kaydetti.

 

Yaptıkları programlarla Batmanlıların teveccühünü kazandıklarını vurgulayan Müftü Çağlar, \"Yaptığımız Kur`an ziyafeti programının maddi değerinden çok manevi üstünlüğünü görüyoruz. Kur`an`ı Kerim`i okunuşundan çok etkileniyoruz ve Kur`an`ı Kerim okunduğu zaman kendimizi sanki Asrı Saadette hissediyoruz. Camiler ve Din Görevliler Haftasının son gününü Kur`an`ı Kerim ziyafetiyle böyle güzel bir şekilde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz\" dedi.

 

Kur`an`ı Kerim ziyafetine gelen Batmanlı vatandaşlar ise, Kur`an`ı Kerim ziyafetinin sadece senede bir olmamasını ve en az haftada bir böyle programların devam etmesini isteyerek, \"Yapılan bu program bizlerin ruhunu mest etti. Çok güzel oluyor bu tür etkinlikler. Kur`an`ı Kerim dinlemek çok güzel ve manevi bir haz veriyor. Sadece dinlemek ile kalmamak gerekiyor, okuyup ve onunla amel etmek gerekir\" dediler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir