• DOLAR 32.53
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.531
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 09 Ekim 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

BATMAN BASIN.COM: `42 Yıl Vergisini Verdikleri Mezradan Oldular`
Batman`ın Kuyubaşı köyüne bağlı Everce mezrası sakinleri, köylerinin haritadan silindiği iddiasıyla evlerinin yetkili kurumlarca yıktırıldığını söylediler.
`28 Şubat Mağduru Memurlar Dikkat!`
28 Şubat sürecinde hukuk kuralları yok sayılarak haklarında devlet memurluğundan çıkarma cezası verilenlerin 12 Ekim Cuma gününe kadar SGK`ye başvurmaları gerektiği bildirildi.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: `Batman`da Down Sendromlu Melekler Okulu Açıldı`
Batman`da Down Sendromlu çocukların eğitim, sağlık ve sosyal problemlerinin çözümü için kurulan Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM) tarafından yapılan \"Özel Down Melekler Okulu\"nun açılışı yapıldı.

 

`Kurbanlık Hayvan Nakli Uyarısı`
Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kurbanlık hayvan nakillerinde sağlık kontrollerinden geçmemiş ve gerekli aşıları yapılmamış hayvanların yurtiçinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynadığı uyarısında bulundu.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: `Evleri Yıkılınca Çadır Kurdular`
Mezra Sakinleri :\"Elektriğimiz yok, suyumuz yok, yolumuz yok bizler nereye gideceğiz. Yetkililere sesleniyoruz sesimizi duyun\".

 

`Mustazaflar Hareketi`nden Kozluk İlim Der`e Ziyaret`
Mustazaflar Hareketi, Batman`ın Kozluk ilçesinde faaliyette bulunan Kozluk İlim Der`in üye ve gönüllüleri ile bir araya geldi.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: `Çoban Bulamayınca Hayvanlarını Satıyorlar`
Batman`a yakın mesafede bulunan Bismil`e bağlı Başarı ve Güngeçti Köylüleri, çoban bulamadıkları için hayvanlarını satışa çıkardı.

 

`Devrim Gibi Talimat!`
Batman valiliği eğitime yönelik devrim niteliğinde kararlar aldı. Valilik talimatıyla gençlerin ve öğrencilerin zararlı alışkanlık, yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması amaçlanıyor.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: `Hasankeyf`in İstimlak Bedeli 40 Milyar Euro`
Ilısu Barajı nedeni ile suları altında kalacak olan Hasankeyf ile araziler için iki yıl içinde vatandaşlara 40 milyar Euro ödeneceği açıklandı.

 

`Okul Öncesi Öğretmen Kurası Çekildi`
Batman merkez ve merkeze bağlı köy okullarında ek ders ücreti karşılığı okul öncesi öğretmenliği yapmak isteyenler arasında kura çekildi.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ : `SP`den Başbakan Erdoğan`a Erbakan Tepkisi`
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Başbakan`ın Bizim yolumuz Erbakanların yoludur şeklindeki ifadesine tepki göstererek, Erbakan`ın yolunda olanın Erbakan`ın icraatlarını uygulaması gerektiğini söyledi.

 

`Vali Arslan Yeni Kampüsü İnceledi`
Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam ve bereberindeki heyet yeni kampüs alanında incelemelerde bulundu.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ : `1 Kibrit Çöpünün Maliyeti 17 bin TL`
Gercüş Bağlarbaşı Mahallesinde evlerinin yakınında ot yığınları arasında kibritle oynayan 9 yaşındaki M.K otları tutuşturarak 17 bin TL `lik zarara neden oldu.

 

`Koyun Yünü Koçer Kadınlar İçin Geçim Kaynağı`
Yaz boyunca yaylada topladıkları koyun yünlerini merkeze getiren kadınlar, yünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ :`Kızları Rahatsız Edene 169 TL Para Cezası`
Batman Valiliği gençleri ve öğrencileri koruyan düzenleme konuları hakkında yönerge yayımladı.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ : `Geçici İşçiler Mercek Altında`
Yaklaşık 3 bin geçici işçinin halen görev yaptığı Batman ve ilçelerindeki kurum ve kuruluşlarda asgari ücretle çalışan işçilerden bazılarının işe gitmediği tespit edilince İş-Kur yetkilileri harekete geçti. Denetleme kurulu, çalışanları yakın merceğe aldı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir