• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Gazze Uluslararası Kitap Fuarı`na Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Gençlik, Spor ve Kültür Bakanlığı tarafından Gazze kentinin batısında düzenlenen Uluslararası Filistin Kitap Fuarı`na Gazze halkının yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

"Sevgili Peygamberin Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem`e destek için oku" sloganıyla düzenlenen ve yaklaşık 200 bin kitabın okuyucuya sunulduğu fuara Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan ve Kuveyt`ten 70 yayınevi, 17 yerel yayınevi ve Filistinli 17 eğitim ve kültür kurumu iştirak ediyor.

Filistin Gençlik, Spor ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Filistin Uluslararası Kitap Fuarı geçen hafta Çarşamba günü kapılarını kitapseverlere açmış, açılış törenine Filistin`in önde gelen şahsiyetleri ve üniversite rektörleri, dekanlar ve öğretim görevlilerinin yanında çok sayıda vatandaş katılmıştı.

Filistin Gençlik, Spor ve Kültür Bakanı Muhammed Medhun, açılışta yaptığı konuşmada, açılış törenine katılan düşünürlerin ve edebiyatçıların Gazze Şeridi`nde bulunmasının Filistin halkı için övünç olduğunu ifade etti.

Uluslararası Filistin Kitap Fuarı`nın bu yıl Filistin topraklarında düzenlenen en önemli kültür faaliyeti olduğuna dikkat çeken El-Medhun, okuma ve yazmanın Peygamber Efendimiz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem`e destek olmanın en iyi yollarından biri olduğunu ifade etti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir