• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
Para Yerine Süre Verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan`ın acil ihtiyaç duyduğu kurtarma paketinden 31,5 milyar avroluk taksidi serbest bırakmazken Atina`ya kararlılığını göstermesi için 10 gün süre tanıdı.

Avro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, maliye bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ``Fonlar serbest bırakılmadan önce Yunanistan`ın en geç 18 Ekim`e kadar taahhüt ettiği reformları uygulayarak kararlılığını göstermesi gerektiğini vurguladık`` dedi.

AB ve IMF heyetleriyle gelecek 2 yılda hayata geçirilmesi talep edilen 13,5 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerini müzakere eden Yunan Hükümeti, zordaki bankalara sermaye enjeksiyonu ve borç servisi için beklediği taksidi en geç 18 Ekim`de toplanacak AB zirvesinde almayı planlıyor.

Avro Bölgesi maliye bakanları, kemer sıkma programında başarıyla ilerleyen Portekiz`e 4,3 milyar avroluk kredi diliminden 800 milyon avroyu onaylarken kalan 2 milyar avro Avrupa Finansal İstikrar Fonu ile 1,5 milyar avro IMF tarafından bu ay içinde serbest bırakılacak.

Maliye bakanları, Moody`s tarafından kredi notu 3 basamak düşürülen Kıbrıs Rum kesimine kredi paketinin hızlandırılmasını kararlaştırırken, İspanya`nın mali programının yolunda ilerlediği ve bu aşamada yardıma ihtiyaç olmadığı görüşünde birleşti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir