• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Candan Ailesine Taziye Mesajları...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Abdulcelil Candan hocanın YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde kılınan cenaze namazına katılan Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden M.Mehdi Oğuz, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ İlahiyat Fakültesi dekanı Abdulbaki Güneş, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van Olay Gazetesi yazarlarından Abdulhelim Almalı, İmam Osman Gülaçar, Umut Işığı Derneği Başkanı Abdurrahman Eren ve birçok seveni Hocanın vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek ailesine taziye mesajlarını ilettiler.
 
"Bütün Müslümanların başı sağ olusun." diyen Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden M. Mehdi oğuz, "Hakikaten bir âlimin ölümü bir âlemin ölümü gibidir. Çok kıymetli bir hocamızı kaybettik. İslama hizmet noktasında ömrünün büyük bir kısmını mücadele ederek ve hakkı söyleyerek haksızlıklar karşısında susmayarak mücadele etmiş bir âlimdi. Akademik alanda olsun, ilmi alandaki çalışmaları olsun eserlerine baktığımız zaman birçok insanın istifade edebileceği hizmetleri geride bıraktı. Rabbim gani gani rahmet etsin. Mustazaflar hareketi olarak değerli hocamıza rahmet diliyoruz yakınlarına sabır diliyoruz." dedi.
 
Uzun bir süre birlikte çalıştıklarını söyleyen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Hocamız eskiden beri beraber çalıştığımız öğretim üyemizdir. Ben de öğretim görevlisi olarak çalıştığım dönemden beri yakinen tanıdığımız ve saygı duyduğumuz bir şahıstı. Gerçekten alanında çok kapasiteli güçlü bir öğretim üyesiydi. Çok önemli eserler verdi. Hocamızın aniden rahatsızlanarak aramızdan ayrılması gerçekten bizi çok üzdü. Duyduğumuzda adeta şok olduk. Doçentlik ilanını vermiştik. Raporları tamamlanmak üzereydi. İlk yönetim kurulumuzda olacaktı. Atamasını yapacaktık. Allah`tan Rahmet diliyorum kendisine. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesine sabırlar diliyorum. Ailemizden birini kaybetmiş olduk" diyerek taziye mesajlarını ilettiler.
 
YYÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdulbaki Güneş de, "Değerli bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. İlmi konuda çaba gösteren hassasiyeti olan bir arkadaşımızdı. Değerli bir akademisyendi. Toplumsal sorunlarla ilgilenen bilimsel konularla ilgilenen çok değerli bir arkadaşımızdı. İnsanları dini konuda aydınlatan ilim adamıydı. Büyük bir kaybımız. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.
 
İl müftüsü Nimetullah Arvas, kendisini 1986`da tanıdığını ve o günden beri irtibatlarının olduğunu söyleyerek, "İletken bir insandı muzmir çalışmaları vardı. Sürekli üreten okuyan yazan ve toplumsal olaylara çözüm üretmeye çalışan bir akademisyen, ilim adamıydı. Çok üzgünüz. Böyle bir insanların yetişmesi kolay olmuyor. Peygamber efendimizin sünneti seniyesini icra etmek üzere çalışan bir arkadaşımızdı.
 
Şu söz onu içinde geçerlidir `Bir âlimin ölümü bir âlemin ölümü demektir` Çünkü bir âlim binlerce insanı uyandırır. Kendisine yüce Allah`tan rahmet diliyoruz. Camiamızın başı sağ olsun. Sevenlerine, aile efradına sabrı cemil diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Van Olay Gazetesi Yazarlarından Abdulhelim Almalı ise şu ifadeleri kullandı: "Bölgemizde ilmi ile saygın bir yer edinmiş olan Abdulcelil hocamız bugün hakkın rahmetine kavuştu. Bir âlimin ölümü âlemin ölümüyle eşdeğerdir. Son derece saygılı ilmi geniş olan bir ağabeyimizdi. Eserlerinden istifade ettik. İnşallah uzun süre de edeceğiz. Yetiştirdiği gençler İslam davasını anlatmak tebliğ irşad vazifesini yerine getirmek için mücadele edecektir. Müslümanlara ailesini başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin."
 
Van`ın Kanaat önderlerinden Osman Gülaçar, "Abdulcelil hocamızın vefatı bizim için âlimin ölümü âlemin ölümüdür. O Van`da bulunduğu zaman içerisinde bütün Müslümanları kucaklayan, bütün Müslümanlara şefkat ve merhamet kucağını açan dava adamıydı. Biz onu hizmetiyle, gayretli çalışmalarıyla değerli eserleri ile tanıyoruz. Geride bıraktığı salih ve saliha evlatlara sahip bir insandı. Onu hep hayırla yâd edeceğimizi ifade ediyoruz. Rabbim ona çok çok merhamet etsin. Van`daki bütün Müslümanlara sorsanız Abdulcelil hocamız için onu iyi bir Müslüman güzel bir Müslüman olduğuna şahitlik edecekler." ifadelerinde bulundu.
 
Cenaze törenine katılan, Umut Işığı Derneği Başkanı Abdurahman Eren de taziyelerini ileterek, "Kendisine Allah`tan rahmet diliyoruz. Bir âlimi kaybetmek bir âlemi kaybetmektir. Bizim için çok değerliydi. İnşallah onun bırakmış olduğu eserleri bırakmış olduğu yolu biz Müslümanlar takip edeceğiz. Acımız büyüktür. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Bütün Müslümanların başı sağ olsun." şeklinde konuştu.
 
Son olarak konuşan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Keskin ise, "Merhum hocamız fakülteye başladığından beri bizdeydi. Duruşuyla hayatıyla fikirleriyle birçok arkadaş da etki bıraktığı gibi halkta da ciddi bir etki bıraktı. Onun eserleri fikirleri görüşleri ve özellikle gençlere olan rehberliğinin devam edeceğine inanıyorum. Kendisine Allah`tan mağfiret diliyorum. Mekânı cennet olsun. Allah`tan ailesine de sabır ihsan etmesini diliyorum. Camiamız büyük bir insanı kaybetmiş oldu." diye konuştu.
(Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir