• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Avustralya Büyükelçisi`nden Rektör Battal`a Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Üniversitede yapılan çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Battal`dan bilgi alan Avustralya Büyükelçisi Bigss, \"Depremin ardından şehrin kısa sürede toparlandığını, canlandığını görmek bizi mutlu etti\" diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Avustralya Büyükelçisi Lan Bigss`in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Büyükelçi Bigss ise kendisini kabul ettiği için Rektör Battal`a teşekkür etti.

\"Van`ın Kısa Sürede Toparlanması Mutluluk Verici\"
Depremin ardından ilk kez Van`a geldiğini söyleyen Avustralya Büyükelçisi Lan Bigss konteynır kentler ile yeni yapılan TOKİ`leri gezdiğini belirterek, \"Van`ın kısa sürede canlandığını ve toparlandığını görmek çok mutluluk verici. Bunda eğitimin de önemli rolü olduğuna inanıyoruz\" dedi.

\"Avustralya`da 100 Bin Türk Yaşıyor\"
Üniversite hakkında Rektör Prof. Dr. Battal`a bazı sorular yönelten Bigss Avustralya`da öğrenim gören Türk öğrenci sayısının istenilen düzeyde olmadığını kaydederek, \"Bunu artırmak için her türlü işbirliğine hazırız. Ülkemizde 100 bin civarında Türk bulunmaktadır. Bu Türk toplumu üniversiteler arası öğrenci değişiminde de rol oynayabilir. Ülkemizde ayrıca 160 ülkeden farklı kültürlere mensup insanlar yaşıyor. Ülkemizin nüfusunun yüzde 25`i yabancılardan oluşmaktadır. Bu anlamda çok çeşitli kültürleri barındırıyoruz. Bu görüşmenin ülkeler arasındaki işbirliğine katkı sunmasını umuyoruz\" diye konuştu.

\"Farklı Kültürleri Tanımak Dünya Barışına Büyük Katkı Sağlar\"
Rektör Prof. Dr. Battal ise YYÜ`de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek öğrencilerinin Avustralya`da eğitim görebilmesi ve öğrenci değişimi için Bigss`ten destek istedi. Avustralya`ya öğrenci değişimi konusunda bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal, \"Sayın Büyükelçinin önereceği üniversitelerle görüşmek istiyoruz. Bu konuda desteklerini bekliyoruz. Öğrenci değişimi ve kültür değişimi programlarını biz özellikle dünya barışı açısından önemsiyoruz. Çünkü gençler iletişim kurmadan farklı kültürdeki gençlere karşı önyargılı davranıyorlar. Farklı kültürleri tanımak, onlarla iletişim kurmak ön yargıları kıracağı için dünya barışına önemli katkı sunacaktır\" diye konuştu.

Sıcak bir ortamda geçen görüşmede öğrencilerle üniversite yönetimi arasındaki iletişimi soran Büyükelçi Bigss`e öğrencilerle kurduğu yakın ilişkiyi anlatan Rektör Prof. Dr. Battal öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya aracılığıyla kendisine ulaşabildiğini belirtti. Büyükelçi Bigss Rektör Battal`ın bu tavrından çok etkilendiğini ifade ederken Bigss`in eşi ve kızı da Kedi Evi`ni ziyaret etti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir