• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Afganistan Büyükelçisi Konya`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA-Afganistan`ın Ankara Büyükelçisi Dr Amanullah Jayhoon, Konya`da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Amanullah Jayhoon Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ile Afganistan arasında Hazreti Mevlana`dan dolayı çok önemli bir akrabalık bağı ve yakınlık olduğunu söyledi.

Bu bağın sarsılmaz bir kardeşlik duygusu oluşturduğunu kaydeden Başkan Akyürek, \"Müşterek değerlerimizin güçlendirilmesi, işbirliğimizin artırılması, dünyada yaptığımız kültür faaliyetlerinde birlikte çalışmalar yapmamız çok faydalı olacaktır. Bugüne kadar birbirimize hep destek verdik. Bu ziyaret de ilişkileri güçlendirecektir. Bu kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin şehirler arası güçlü ilişkilerle, ticaretle daha da güçlendirilmesi gerekiyor.\" dedi.

Türkiye, özellikle de Konya`yı ve Konyalıları çok sevdiklerini belirten Afganistan`ın Ankara Büyükelçisi Dr. Amanullah Jayhoon, Belh`te doğan Hazreti Mevlana`nın türbesinin Konya`da bulunmasının bu ilişkileri daha da güçlendirdiğini ifade etti. Konya ile Belh arasındaki kardeş şehir ilişkisinin ülkeler arası ilişkilere de katkı sağladığını belirterek, ikili ilişkilerin daha kuvvetli olmasını istediklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ziyaretin sonunda misafirine çiniden yapılmış sikke ile Mesnevi hediye ederken; Büyükelçi de Başkan Akyürek`e vazo hediye etti.(M. Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir