• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Ağrı`da Hizmet Sunumunda Kürtçe Bilmeme Sorunu Çözülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nda çalıştırılmak üzere 13 yeni personel aldı. 1 büro personeli ve 12 sosyal yardım ve inceleme görevlisinin alımı için toplam 190 kişi başvurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2011-2012 KPSS puanlarına göre yapılan değerlendirme sonucunda 39 kişi Ağrı`da yapılacak mülakatlara katılma hakkını elde etti.

Ağrı Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımütevelli heyeti tarafından yapılan mülakatlarda 7`si kadın 13 kişi işe alındı.

İşe alınanları makamında kabul eden Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, hizmet alan vatandaşlarımızın eğitim, kişisel gelişim ve diğer niteliklerinin yanısıra Kürtçeye de yeterli düzeyde hakim olmalarını göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Vali Tekinarslan, \"Vakfımız ağırlı olarak Kürtçe konuşan vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Yine genellikle kadın vatandaşlarımızla iletişim halinde oluyorlar. Biz de bunu göz önünde bulundurarak mülakatlarda ona göre değerlendirmede bulunduk. Ayrıca bu alımlarda kadına karşı pozitif ayrım hayata geçirilmiş oldu \" diye konuştu.

Ağrı`da görev yapan kamu personelinin Kürtçe bilmesinin önemine değinen Vali Tekinarslan, \"30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vali Konağı`nda verilen zafer yemeğinde 2011 yılında Silvan`da şehit olan Er Vefa Çelik`in ailesi ile birlikte aynı masada oturduk. Şehidimizin babası ile Türkçe bildiği için anlaşabildik ama annesi Türkçe bilmiyordu. Ben de Kürtçe bilmediğim için iki çift söz edemedik, konuşamadık, sadece acısını derinden hissettik. Üstelik şehidimizin annesi henüz 50 yaşında idi. Yani 1960`larda doğan vatandaşlarımızın dahi bir kısmına henüz resmi dilimiz olan güzel Türkçemizi öğretememişiz. Bu durum beni oldukça üzmüştü. Vatandaşlarımıza doğrudan hizmet sunan kamu personelinin yörede konuşulan dili bilmesi ve aracısız iletişim kurmasının sağlanması son derece önemli bir eksiğin giderilmesini sağlayacaktır. Dolayısıyla bu durumun göz önünde bulundurulması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık.\" diye konuştu.

Vali Tekinarslan konuşmasını şöyle sürdürdü; \"Devlet olarak vatandaşımızın tüm sosyal, kültürel, geleneksel, dini, ekonomik durum ve değerlerini göz önünde bulundurarak; hizmet sunumunu daha erişilebilir, nitelikli ve sahiplenilir hale getirmenin çabasıiçinde olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle yeni göreve başlayan; Balıkesirlisinden Hakkârilisine, Ankaralısından Ağrılısına bütün genç arkadaşlarıma başarılı bir işhayatı diliyorum. Bu arkadaşlarımızla ilimizin sosyal yardım ve sosyal projeler alanında önemli bir eksiklik giderilmiş olacak.\"

Vali Tekinarslan, ilçelerle birlikte toplam sosyal yardım görevlisinin yakın zamanda işbaşı yapacağını sözlerine ekledi. (M Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir