• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Manisa İçin Yeni İmar Planı Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - AK Parti grubu ve 1 Bağımsız üyenin ret oyu verdiği, diğer bağımsız üyenin ise çekimser oy kullandığı Revizyon ve İlave İmar Planı çalışması, MHP ve CHP grubunun kabul oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi. Kararın Manisa için hayırlı bir karar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, \"Görüyorsunuz. İnsanları bu kadar mutlu etmek için bu kadar eziyeti, burada niye çektik? Bunu kendimize sormamız lazım. Ben evet oyu kullanan değerli Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyelerine ve partisine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah tarih bizi haklı çıkaracaktır\" dedi.

 

Revizyon ve İlave İmar Planı`nın İmar Komisyonu`nda yeniden görüşülmesi ile ilgili AK Part ve CHP Grubu`nun talebi üzerine 7 Ekim Pazar gününe ertelenen Ekim ayı Meclis Toplantısı`nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıyı çok sayıda vatandaş da takip etti. Kentte 1989 yılından beri yapılmayan Revizyon ve İlave İmar Planı`nın oylanması öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, \"Yaklaşık 3 aydır bu konu Belediye Meclis`imize geliyor ve gerekli konuşmalar bütün siyasi partilerce, burada bulunan meclis üyeleri tarafından dile getiriliyor. İlk 1 ay hazırlık ve eksiklik olduğu bir parti grubunca dile getirilerek, bir uzatma istendi. Bunun ilk uzatmasını yaptık. Geçtiğimiz Eylül ayı başında yapmış olduğumuz Meclis`te de diğer bir parti grup sözcüsü tarafından yine bu konuyla ilgili gerekli aydınlatmaların, gerekli açıklamaların yapılması ve bilgi sahibi olamadıkları gerekçesiyle ertelenmesi talebi, bizzat yine Meclis`imizce görüşülerek, Ekim ayı Meclis`imize mevcut imar planı ile ilgili çalışmalarımızı ertelemiştik. Yani bu konuda iki tane erteleme yaptık. Belediye Meclis`imiz hafta içinde Salı günü çok açık bir şekilde ve üzerinde yaklaşık 1,5 saate yakın sadece bir maddenin görüşüldüğü, bütün Manisa halkına Manisa yerel televizyonundan da yapmış olduğumuz çalışmayı iletmiş olduk\" dedi.


Oylamadan Sonraki Süreç Hızlı Bir Çalışma Gerektiriyor
Revizyon ve İlave İmar Planı çalışmalarının başlangıcına yaklaşık 14-15 ay önce, yine Meclis`ten alınan kararla start verildiğini hatırlatan Başkan Ergün, \"1989 yılından beri yapılmayan, üzerinden yaklaşık 23-24 sene geçmiş, bugüne kadar sadece ıslah planlarıyla geçiştirilerek, günü kurtarmak noktasında bu imar plan çalışmaları Belediye`mizce, yine Belediye Meclisi`nin aldığı karar neticesinde, yaklaşık 14-15 ay önce ihalesi yapılarak, bunun çalışmaları başlamıştı\" dedi. (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir