• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Eritre Cumhurbaşkanın Kişisel Uçağıyla Kaçtılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad makaev

Jazan -  JazanNews Haber Ajansın verdiği bilgilere göre, uçak varır varmaz pilot Voldib ve Debasai sığınma talebinde bulundular, JazanNews Haber Ajansın dediğine göre pilotlara sığınma verildiler. Eritre`den kaçan pilotların bulundukları yer şuanda bilinmiyor. Onların eylemi ise şuandaki Eritre`de mevcut liderliğine karşı hoşnutsuzluk göstergesi olarak kabul edildi.
Bu arada, bazı kaynaklara göre, pilotlar Eritre rejimin en hassas misyonları gerçekleştiren pilotlarındandır. Böylece, özellikle, Eritre Cumhurbaşkanının emriyle,"terörist” örgütler listesinde yer alan ve "Kaide” ile bağları bilinmekte olan Somalili İslam`i grup "El-Şebab," a silah sevkiyatları kerçekleştiren pilotlardır, diyor" Radio France Internationale.

Fransız gazetecilerin verdiği habere göre, Eritre Hava Kuvvetleri Komutanı Genel Tekle Habteselassi acil olarak El Riyada uçtu. Habere göre, General gerektiği gibi karşılık verilecektir diye açıklamasında bulundu.

Bu olay tek olan bir eylem değil. Önceden de Eritre`den benzer eylemler yapılmıştı. Ülkeden yaklaşık 20 subay komşu Etiopyaya sığınmışlardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir