• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2420.797
  • ...
Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca 2019 yılında, TÜBİTAK Bilim Ödülü eş değeri olarak verilecek olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü başvuru süreci başladı.

İslam Medeniyeti birikimlerinin yeniden keşfi sürecinin önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin, İslam bilim ve teknoloji tarihi üzerine yapmış olduğu önemli çalışmalarla gelecek nesillere kıymetli bir miras bırakmış ve onun hatırasını yaşatmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edildi.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca 2019 yılında, TÜBİTAK Bilim Ödülü eş değeri olarak, İslam Medeniyetinin dünya medeniyetine katkıları çerçevesinde “İslam Bilim Tarihi” konusunda değerli ve kalıcı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına “Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü” verilmesi kararlaştırıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Tarihi Ödülü’ne son başvuru tarihi, 30 Nisan 2019. Detaylı bilgi ve başvuru için: http://tubitak.gov.tr/duyuru/2019-yili-tubitak-prof-dr-fuat-sezgin-bilim-tarihi-odulu internet adresi ziyaret edebilirsiniz

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir