• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Türkiye Maarif Vakfı'nın düzenlediği 2. Mezun Kampı tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Maarif Vakfı yurtdışında eğitim faaliyetlerine devam ederken mezun olan öğrencilerinin üniversite eğitimini Türkiye'de almaları için Mezun Takip Daire Başkanlığı öncülüğünde çalışmalarına devam ediyor.

Öğrencilere yönelik yürütülen rehberlik ve kariyer danışmanlığı faaliyetleri ve düzenlenen eğitim fuarları sayesinde öğrencilere Türkiye'deki eğitim fırsatları anlatılıyor.

Maarif Vakfı okullarından mezun olan öğrencilerin çalışmalarını takip eden Mezun Takip Daire Başkanlığı, Türkiye'ye gelen öğrencilerle de yakından ilgileniyor.

Türkiye'ye ayak basıldığından itibaren havalimanında karşılanan öğrenciler, üniversitelere kaydediliyor ve kalacakları yurtlara yerleştiriliyor.

2017-2018 eğitim yılında ilki düzenlenen "Mezun Kampı" ile dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye'ye gelen öğrencileri buluşturan Türkiye Maarif Vakfı, öğrencileri okudukları illerde ziyaret ederek sorunlarıyla ilgileniyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve bir hafta süren Mezun Kampı İstanbul'da düzenlendi. Düzenlenen kampa 9 ülke, 20 şehir, 24 üniversiteden 87 erkek ve 33 kız olmak üzere toplamda 120 öğrenci katıldı.

Halihazırda Maarif Vakfı okullarından mezun olan 300 civarında öğrenci, Türkiye'de eğitim görmeye devam ediyor.

2. Mezun Kampında Mütevelli Heyet Üyesi Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe, Selim Cerrah ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben öğrencilerle buluştu.

Türkiye'de üniversite okumanın öğrencilere katacağı tecrübeleri aktaran Vakıf yöneticileri aynı zamanda Vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen kampta konuşan Mezun Takip Daire Başkanı Ali Arıkmert, "2018-2019 eğitim yılı sonunda iki bin civarında öğrencimiz mezun olacak. Amacımız bu öğrencilerin tamamının Türkiye'de üniversite okumalarını sağlamaktır. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği 350 bin uluslararası öğrenci hedefine Vakfımız önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir