• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...

Bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Anatolıa Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Çelik, fuar hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin farklı yerlerinde hem yöresel ürünler hem kitap hem de evlilik hazırlıkları üzerine fuar düzenleyen bir organizasyon firması olduklarını ifade eden Çelik, "Bu anlamda Van’da da 1 -10 Mart tarihleri arasında Anatolia Gurme Fest isimli bir organizasyonumuz olacak ve burada yöresel ürünler ile el sanatları yer alacaktır." dedi.

"Van fuar için özel bir bölge"

Yöresel ve hediyelik eşya günleri fuarının Van'da yapmak istemelerinin nedenine değinen Çelik, "Bizim iyi bir Ar-Ge departmanımız var. Bölgenin sosyokültürel düzeyinden tutun da ekonomik seviyesine varana kadar her şeyi incelememiz gerekiyor, hepsini analiz ediyoruz. Bunu inceledikten sonra fuar organizasyonu yapmaya karar veriyoruz. Van bu bağlamda gerçekten çok özel bir bölge. Benim gördüğüm turiste en iyi yaklaşan il. Bunu söylerken sadece doğudaki iller için söylemiyorum; İzmir’i, Antalya’yı, Ege’yi de içine alarak söylüyorum. Van’da Kapıköy Sınır Kapısının bulunması, bölgenin büyükşehir statüsünde bulunması, gelir düzeyinin diğer illere göre iyi olması bizim fuar organizasyonumuzu burada planlamamıza sebebiyet veren bir durum." diye konuştu.

Van’da ses getirecek farklı projeler düşündüğünü ifade eden Çelik, "Biz burada yılda iki defa Anatolya Gurme Fest yapacağız. Mart ve ekim aylarında planlıyoruz. Fuar alanıyla 5 yıllık bir sözleşme yaptık. Yılda iki defa fuar yapma planımız vardı ama buraya geldikten sonra buradaki diğer arkadaşlarımızla konuştuk, burada yılda dört iş yapacağız. Kitap ve eğitim üzerine bir iş düşünüyoruz, evlilik hazırlıkları üzerine bir proje düşünüyoruz yani Van’a geldikten sonra insanın böyle bir kaç proje yapıp çıkası gelmiyor. Daha fazla proje yapıp, böyle biraz daha güzel keyifli uzun vakit geçirmek istiyoruz Van’da." ifadelerini kullandı.

Fuarı 1-10 Mart tarihleri arasında yapacaklarını, 200 bin civarı bir ziyaretçi beklediklerini aktaran Çelik, bu sayıya ulaşmaları halinde mutlu bir şekilde kentten ayrılacaklarını söyledi. (Sedat Karatay – İLKHA)