• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...
Ahşap Yapıların Sempozyumu ve Sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Eğitim programı kapsamında, 8-9 Ekim 2012 tarihlerinde, İstanbul Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi`nde \"ahşap yapılarda koruma ve onarım\" adlı bir sempozyum ve kursiyerlerin çalışmalarından oluşan bir \"sergi\" düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi- KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Birimi-Müdürlüğü) bünyesinde Ahşap Eğitim Atölyesi tarafından düzenlenen uygulamalı eğitim 5 buçuk ay sürecek.

 

Teori ve Uygulama Dersleri Uygulanacak
İlki 2008 yılında gerçekleştirilen eğitimlerin beşinci dönemini oluşturan program; koruma yaklaşımları, belgeleme, ahşabın yapı malzemesi olarak özellikleri ve türleri, geleneksel el aletleri ve makinelerin kullanımı, geleneksel ahşap yapı mimarisi, ahşap süsleme, ahşapta bozulmalar, ahşap koruma yöntemleri, geleneksel yapı elemanlarının üretimi ve üst yüzey işlemleri konularında teori ve uygulama derslerinden oluşuyor. Atölye ve şantiye ortamında gerçekleştirilen koruma, onarım ve üretim işlemleri, İstanbul`un Dünya Miras Alanı Süleymaniye`de bir ahşap yapının restorasyon sürecine paralel olarak yürütülüyor.

 

Geleneksel Ahşap Mimarisi Korunacak
Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi`ndeki sempozyumda, ahşap yapılarda koruma ilkeleri, belgeleme ve projelendirme örnekleri, konservasyon ve onarım uygulamaları, koruma ve uygulama sorunları, yerel yönetimlerin çalışmaları, endüstriyel ahşabın kullanımı gibi çeşitli başlıklar altında bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması hedefleniyor. Sempozyum; koruma konusunda yetkili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışan tüm uzmanlara, akademisyenlere, üniversite ve meslek yüksek okullarının öğrencilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve ahşap yapı kullanıcılarına açık olacak.

 

Sempozyumun ardından, yapılan sunumlara ait bildiri metinleri bir kitapta toplanarak yayın haline getirilecek ve ülke genelinde ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara gönderilecek. Böylece, geleneksel ahşap mimari mirasın korunmasına katkı sağlamak üzere planlanan bir süreç, kalıcı bir ürüne dönüştürülmüş ve bu konuda farkındalığın artırılmasına katkı sağlanmış olacak. Sergi`nin açılışı 8 Ekim 2012 Pazartesi günü, saat: 16:30`da yapılacak. (Mehmet Laçin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir