• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
B.Ü.`ye Ek Yerleştirme Kayıtları 8 Ekim`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- 2012-ÖSYS ek yerleştirme sonuçları belli oldu. Bingöl Üniversitesi, ek yerleştirme kontenjanı ile yerleşen öğrenciler için kayıt duyurusu yaptı.

Ek yerleştirme ile yerleşen öğrencilerin 8-9-10 Ekim 2012 tarihleri arasında saat 08.30 - 16.00 arasında yapılacağı ifade edilen açıklamada, kayda gelmeyen öğrencilerin herhangi bir hak iddia edemeyeceği vurgulanarak, kayıt için şu bilgiler verildi:

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler
1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ve 3 (üç) adet fotokopisi
2. Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
3. 8 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
4. ÖSYM yerleştirme belgesi (İnternet çıktısı)
5. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (onaysız)
6. 1990 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak \"bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlik yönünden bir sakınca olmadığına dair belge (1990-1989-doğumlulardan istenecek, 1991-1992- Doğumlu erkek öğrencilerden istenmeyecektir)
7. Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge:
Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi Garanti Bankası tüm şubelerinden, Garanti Bankası İnternet Bankacılığı`ndan ve Garanti Bankası ATM`lerinden Bingöl Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı hesabına, öğrenci numaraları bildirmek suretiyle yapabilirler. (Öğrenci numarası olmadan ödeme yapılamamaktadır. Öğrenci numaraları Bingöl Üniversitesi`nin http://obs.bingol.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx web adresinde verilmiştir.)

NOT: Örgün öğretim öğrencilerinin katkı payı ücretleri 2908/2012 ve 28396 sayılı resmi gazetede yayınlanan bakanlar kurulu kararı ile devlet tarafından karşılanacaktır.

8. İmzalı Ön kayıt formu. (Ön kayıt girişi Bingöl Üniversitesi`nin http://obs.bingol.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx web adresinde verilmiştir.)
9. Adaylar askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir

Kesin Kayıtlarla İlgili Önemli Notlar
1-Bingöl Üniversitesinin programlarına yerleşerek kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler Bingöl Üniversitesi Web sayfasından giriş yaparak T.C. Kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihlerini girerek ön kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.
2- Öğrencinin kayıt için bizzat başvurması gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
3-Kayıt için istenen belgelerin sureti veya fotokopisi kabul edilmez
4- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz
5- Kayıt 8-9-10 Ekim 2012 tarihlerinde saat 08.30 - 16.00 arasında yapılacaktır. Kayda gelmeyen öğrenciler herhangi bir hak iddia edemezler.
6-Kayıt tarihinden önce öğrencilere herhangi bir belge gönderilmeyecektir.
7- Her türlü sorunlarınız için mesai saatleri dâhilinde (0426) 2160012-13-14-15 numaralı telefonlara başvuruda bulunulabilir. Yurt durumuyla ilgili sorunlarınız için ise (0426) 2138967 numaralı Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne başvuruda bulunulabilir. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir