• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Mustazaflar Hareketi`nden  Kozluk İlim Der`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Hareketinin sivil toplum kuruluşlarını ziyaretleri devam ediyor. Ülke genelinde çeşitli STK`lar ile bir araya gelen Mustazaflar Hareketinin yetkilileri, çalışmaları, hedefleri ve misyonları hakkında bilgilendirmede bulunuyorlar.
 
Kozluk`ta sosyal ve kültürel faaliyetleri ile öne çıkan Kozluk İlim Der`e bir ziyaret gerçekleştiren hareketin üyelerinden İsa Aydın ile Abdurrahman Cens, Mustazaflar Hareketi hakkına bilgi verdiler.
 
Bilgilendirme toplantısında konuşan Aydın, amaçlarının mazlum ve mustazaf halka sahip çıkmak, onların sorun ve sıkıntılarını dile getirip sorunların çözümü için çalışmak olduğunu söyledi. Doğruları ifade ederek dürüst ve ilkeli siyaset yapacaklarının altını çizen Aydın, "Çizgimiz Kur`an ve Sünettir. Halka bunu anlatıyoruz." dedi.
 
"Çalışmalarımızda Vites Yükselttik"
Dernekler aracılığıyla hizmetlerini daha önce de sürdürdüklerini ifade eden Abdurrahman Cens ise, ülke genelinde binlerce muhtaç aileye yardımda bulunduklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Dernek bünyesindeki sulh komisyonlarımızla bir çok kan davasının son bulmasına aracı olduk. Kuran kullarımızda yetişen yüzlerce kızımız alime olup icazet aldı. Yapmış olduğumuz kutlu doğum etkinlikleriyle yüzbinlerce insanı Hz Peygamber için bir araya getirdik."
 
Amaçlarının daha önce icra ettikleri faaliyetleri bir kenara bırakıp partileşme olmadığını ifade eden Cens, partileşme faaliyetlerini çalışmalarına ek olarak aldıklarını ifade etti. Partileşmenin artı zaruret halini aldığını ifade eden Cens, Dünyadaki İslami oluşmaların çoğunun siyasette aktif rol aldıklarına dikkat çekti. Cens, ayrıca çalışmalarına ek olarak gidilen yolda vites yükselttiklerini ifade etti. (Çetin Doyar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir