• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Depremin Simgesi Azra Bebek 1 Yaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Van `da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde, Erciş ilçesinde yaşadığı evlerinin enkazı altında kalan 14 günlük Azra bebek , depremden 46 saat sonra arama kurtarma ekiplerinin çalışması ve Sağlık Bakanlığı`nın çabası ile yaşama tutundu.

İzmir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla enkazdan çıkarılan ve ambulans uçakla gönderildiği Ankara`da tedavi edildikten sonra sağlığına kavuşan Azra bebek, 10 Ekim`de bir yaşına basacak.

Dede Ahmet Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun yaş gününü kendisini kurtaran ekip ile kutlamak için bir organizasyon hazırladıklarını ve 10 Ekim`de İzmir`de olacaklarını belirtti.

Yakın zamanda küçük adımlar atarak yürümeye başlayan Azra`nın ailenin yaşadığı tüm acıları unutturduğunu vurgulayan Karaduman, `İzmir`e giderek Azra ile eşim ve gelinimi enkazdan çıkaran ekiple torunumun yaş gününü kutlayacağız ve kendilerine teşekkürlerimizi sunacağız. Deprem in yıl dönümünde de Sivas`ta olacağız` dedi.

Aynı zamanda çocuk doktoru olan Karaduman, torunu Azra`nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

`Allah kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Bu acıyı yaşamayan bilemez. Devletimiz maddi manevi her türlü desteği verdi. Vatandaşlarımızın da yakın ilgisi oldu, acımızı paylaştılar. Biz, Azra`nın birinci doğum gününü hüzün ve sevinci bir arada yaşayarak, buruk kutluyoruz. En büyük amacımız Azra`yı hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek.`

Anne Semiha Karaduman ise bir yılın nasıl geçtiğini fark edemediğini ve yaşananların dün gibi hafızasında olduğunu anlatarak, `Acımız, zaman ne kadar hızlı geçse de dün gibi taze. Azra da her gün biraz daha büyüyor. Yanımızda herkes var ama olması gereken insan, babası, yok. Onun acısı hala yüreğimizde` diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir