• DOLAR 32.579
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2416.817
  • ...

BATMAN-Batman`a okul, yurt ve sosyal tesis yapma kararı alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`ne bağlı teknik heyet konuyla ilgili inceleme yapmak üzere Batman`a geldi.

 

TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürü Yahya Kemal Genç, TOBB Müşaviri Faruk Yağ ve BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu Batman Valisi Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret ederek, yapılacak eğitim kompleksi ile ilgili bilgi verdiler.

 

Vali Yılmaz Arslan, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, eğitim ile ilgili atılan adımları takdirle karşıladığını ve sonuna kadar desteklediğini belirterek, Batman`a yapılacak bu yatırım için başta TOBB yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Arslan, eğitim tesislerinin yapılacağı alternatif arazileri birlikte değerlendirmek üzere İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa`yı da görevlendirdi. TOBB heyeti ise ziyaretin ardından İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte okul ihtiyacı olan bölgelerde yer alan kamu arazileri üzerinde inceleme yaptığı belirtildi.

 

TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürü Yahya Kemal Genç, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, kararın en geç bir ay içerisinde verileceğini ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`nun katılacağı törenle protokolün imzalanacağını ifade etti.
Kemal Genç, okul inşaatının ise 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı`na yetiştirileceğini de sözlerine ekledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)