• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şöyle:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Türkiye Bu Saatten Sonra Ne Yapmalı?
Suriye`de aylardır devam eden savaşın Türkiye`ye sıçraması ve 5 vatandaşın hayatını kaybetmesi Suriye ile Türkiye arasında adeta savaş rüzgârlarının esmesine neden oldu. Konuyu Vanlılara soran muhabirimiz birbirinden ilginç cevaplar aldı.

 

200 Kişilik Kontenjana 2 Binden Fazla Kişi Başvurdu
Yükseköğretim kurulu (YÖK) tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi için ayrılan 200 kişilik pedagojik formasyon eğitimi için 2 binden fazla kişi başvurdu.

 

Akaryakıt Zamları Ulaşıma Yansıyacak
Van Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Faruk Alparslan Son zamanlarda tavan yapan akaryakıt zamlarının toplu taşıma ücretlerine yansıyabileceğini ve önümüzdeki günlerde şehir içi taşıma ücretlerine zam yapılabileceğini söyledi.

 

Memur Maaşına Çalışacak Çoban Bulunamıyor!
Kuraklıktan dolayı hayvan fiyatları dibe vururken, artan yem ve saman fiyatlarının ardından çobanların aylık 1700 TL`lik maaşı az bulmasından dolayı hayvan sahipleri çoban bulamamaktan şikayet ediyorlar.

 

BÖLGE GAZETESİ: \"Ölümlere sevinen, insan olamaz\"
Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, yıllardır `hak ve özgürlük` adı bahanesiyle insanların öldüğünü söyleyerek, \"Askerleri, polisleri, savcıları şehit ederek hangi hakkı elde edeceksiniz. Yine dağlarda insanlar ölüyor. Bu ülkede ölümlere sevinenler var. Ölümlere sevinenler, insan olamaz. Öldürerek hiçbir hak elde edilemez\" diye konuştu.

 

Köyümüze Konteynır Derslikler İstiyoruz
Van`ın en büyük merkez köylerinden biri olan Ortanca Köyü, deprem sonrası hasarlı olduğu için yıkılan okullarından dolayı eğitim konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Köy Muhtarı Tahir Eraygen, bazı öğrencilerin Erçek Beldesi`ne gitmek zorunda kaldığını, bazı öğrencilerin ise zor şartlar altında köydeki iki küçük lojmanda eğitim gördüğünü söyleyerek, konteynır derslikler istedi.

 

Deprem sonrası esnafın durumu
Van Demirciler Tornacılar Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İdris Karael, banka yetkililerinin deprem sonrası kendilerine verdiği sözlerin şubeler tarafından tutulmadığını iddia ederek, \"Toplumun omurgası, sosyal barışın teminatı olan esnaf ve sanatkar yetkililerden destek bekliyor\" ifadelerini kullandı.

 

GAZETE VAN: İHD`den Suriye Tezkeresine Tepki
Ömer Işık, dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında, Suriye tezkeresinin çıkarılmasının doğru olmadığını savundu.
Deprem Konutları Bölgesinde İlk Cami İbadete Açıldı
Van`ın Edremit ilçesindeki deprem konutları alanında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan ilk cami, dua ve salavatlar eşliğinde düzenlenen törenle açıldı.

 

PRESTİJ HABER: Din görevlileri şikayetçi
Diyanet Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas, Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında bir basın açıklaması düzenledi.
Yerleşim alanı yok!
Van İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından Van Merkez ve köylerde yapılan çalışmalarda yerleşim alanı sıkıntısının yaşandığı belirtildi.

 

VAN SESİ: TARİHİ MEDRESELER KURTARILMAYI BEKLİYOR
Van`ın Başkale ilçesinin Örenkale köyündeki tarihi medreseler ve kümbetler onarılmayı beklerken, bölgede yaşayan vatandaşlar, eserlerin define avcılarının tahribine ve tabii şartlar yüzünden tamamen yok olmasına izin verilmemesini istiyor. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir