• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Nusaybin`den Cumhurbaşkanı Gül`e Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Nusaybin`de faaliyet gösteren Kültür ve Çevre Platformu, Nusaybin - Kamışlı sınırını ayıran mayınlı alanın temizlenerek arkeolojik kazılara açılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e mektup gönderdi.Platform sözcüsü ŞerefxanCiziri ve Platform üyeleri Nusaybin PTT şubesine gelerek hazırladıkları mektupları Cumhurbaşkanı Gül`e gönderdi.

 

PTT çıkışında açıklama yapan Ciziri, Cumhurbaşkanı Gül`ün hem Cumhurbaşkanı hem de ordunun başkomutanı olması nedeniyle taleplerini bu kuruma ilettiklerini söyledi.

 

Mektubun içeriğiyle ilgili bilgi veren Ciziri, mektupta Nusaybin ve Kamışlı`yı ayıran mayınlı sahanın temizlenmesi talebinde bulunduklarını kaydetti.

 

Mayınlı alanın Cenevre Antlaşmasına göre de 2014 yıllına kadar mayınlardan arındırılması gerektiğini ifade eden Ciziri şöyle konuştu;
\"Biz bu sürecin hızlandırmasını istiyoruz. Bu alan arkeolojik kazı ve tarihi araştırmalara hazır hale getirmelidir. Dünyanın ilk Üniversitesi olarak kabul edilen eski Nisibis Akademisinin yeniden canlanması için Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Arkeoloji ve Prehistorya Fakültesinin Nusaybin`de açılması için gereken işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz.\"

 

Mektupta, Nusaybin ve Mayınlı alanda kalan bölgenin tarihi hakkında da bilgi verdiklerini kaydeden Ciziri, mektubun bilgi amaçlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Nusaybin kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesine de gönderdiğini sözlerine ekledi.(Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir