• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
El Ezher Şeyhi`nden İsrail`e Mescid-i Aksa Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, Siyonist yönetimin askerlerinin Mescid-i Aksa`nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtmasına ilişkin, ``Buraya yapılacak bir taciz yalnızca bölgeyi değil bütün dünyadaki güvenliği ve istikrarı tehdit eder`` ifadesini kulandı.

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, yazılı açıklamasında, ``Siyonist yönetimin askerlerinin Mescid-i Aksa`nın avlusuna baskın yapması ve namaz kılanları güç ve gaz bombası kullanarak dağıtması`` olarak tarif ettiği olayı kınadı.

Tayyib, ``Siyonist yönetim``in bu tavrının dinler arası çatışmaya sebep olacağı ve yeni bir savaş çıkması halinde sorumluluğunun tamamen İsrail`e ait olacağını ifade etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın aşılamaz kırmızı çizgileri arasında olduğunu hatırlatan Tayyib, ``Buraya yapılacak bir taciz yalnızca bölgeyi değil bütün dünyadaki güvenliğe ve istikrarı tehdit eder`` uyarısında bulundu.

Tayyib, ``Siyonist yönetim Mescid-i Aksa`nın İslam ve Arap dünyasının en mukaddes varlıkları arasında yer aldığını idrak etmeli`` ifadeleriyle Mescid-i Aksa`ya yapılan ihlallerin ve düşmanca planların 1,5 milyar Müslüman`ı provoke ettiği konusunda uyardı.

Uluslararası toplum ve Müslüman toplumlara Mescid-i Aksa`ya yapılan ihlallere karşı acil müdahaleye çağıran Tayyib, Mescid-i Aksa`nın bütün insanlığın, Hristiyanların ve Müslümanların ortak mirası olduğu belirtti.

Tayyib, dünyadaki bütün özgürlükçüleri, Arapların Kudüs ve Mescid-i Aksa`daki haklarını almaları konusunda destek olmaya çağırdı.
Tayyib, bilgin Yahudilere yönelik de ``Tarihten ders alın. Yalnızca İslam ülkelerinde, Müslüman uygarlıklarında sıkıntılarınız sonlandı`` hatırlatmasını yaptı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir