• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Başbakan Yardımcısı Arınç, Diyarbakır`da Önemli Mesajlar Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır Ulu Camii`nin Hanefi bölümü ile Eğil`de bulunan Hz. Zülküf (as) ve Hz. Elyesa (as) türbelerinin açılış töreni için Diyarbakır`a geldi.

 

Diyarbakır Ulu Camii`nin Hanefi bölümünün açılış törenin ardında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç beraberindeki heyet ve basın mensupları Gaziköşkü`nde öğle yemeğinde bir araya geldi.Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Arınç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

\"Kürtçe, Milyonlarca İnsanın Konuştuğu, Yaşamak İstediği Bir Dildir\"

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç 22 bin öğrencinin Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçtiğini ve bunun küçümsenecek bir rakam olmadığını kaydederek, \" Umarım ileri ki yıllarda öğrenci sayısı belki daha da artacaktır. Bir taraftan Türk Dil Kurumu`na kapsamlı bir lügat hazırlaması için verdiğimiz talimat devam ediyor, bir taraftan da Milli Eğitim Bakanlığı`nın okutulan ders kitabını anlamaya yönelik küçük bir lügatçesi de bugünlerde basılıp öğrencilerimize verilmek üzeredir. Dolayısıyla Kürtçe`nin artık öğrenilmesi konusunda en güçlü, en ciddi adımın atıldığını biliyoruz. Bunun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Kürtçe yaşayan bir dildir. Milyonlarca insanın konuştuğu, öğrenmek istediği, yaşamak istediği bir dildir, Bu bir insanlık hakkıdır. Bunun bugüne kadar inkar edilmiş olması ne kadar yanlış bir konu ise bundan sonra bu dilin kabul edilmesi hatta yanlış bir kelime olmasın varlığının bilinir ve anlaşılır olması bence çok önemli bir adımdır\" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, Silahların susmadan ve bırakılmadan terör eylemleri devam edeceğini vurgulayarak, \"Terör ve terörle mücadelede eğer silah bırakılmazsa, dün Diyarbakır`da yakalanan 200 kiloluk patlayıcılarla uzun namlulu silahlar ile yoluna devam edecek olursa bununla ilgili mücadelede en kesin sonuçları alınıncaya kadar en şiddetli bir biçimde cevap verilir. Silahlar susmadan ve bırakılmadan terör eylemleri devam ettiği sürece kendimizi ve ülkemizi korumak mecburiyetindeyiz. Korkunun, endişenin, tedirginliğin değil, evine gidercesine huzurun ve dostluğun egemen olduğu bir Türkiye görmek istiyoruz.

 

Bu konuda bir tavizden kimse bahsedemez. Silahların bırakılması, şiddetin durması, konuşmanın başlamasıyla her türlü siyasi talepler rahatlıkla söylenebilir ve konuşabilir. Siyaset yapmanın önünü tamamen açacağız. Dolayısıyla şiddete, silaha ve eyleme hiç bir gerekçe kalmayacak. Herkes bize ne kadar aykırı gelse bile sizin yüzünüzü ne kadar buruştursa bile bizim için böyle karşı taraf için de böyle olabilir, her şey konuşulacak Türkiye`de. Hiç bir şey kısıtlama noktasına gelmeyecek. Siyaset vizyonumuz budur. Dolayısıyla eylemlerin son bulması, silahların bırakılması konusunda sadece hükümetimizin talebi değil, milyonların da sözlerini duymak istiyoruz. Halkımızın da kuvvetli adımlarla buna destek vermesini istiyoruz. Diyarbakır`ımızdan bunu bekliyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

\"Akçakale Boşaltılacak Diye Birşey Yok!\"

Akçakale`nin boşaltılması söylemlerinin doğru olmadığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, \"Akçakale`nin boşaltılması diye kesinlikle böyle birşey yok. Niçin böyle bir şey olsun. Akçakale bizim güzel bir toprağımız ve insanlarımız orada huzur içinde yaşayacaklardır. Biz bunun için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Biz 75 milyon insanız ve 780 bin kilometrekare toprağımızın her yerindeki huzurdan da, barıştan da sorumluyuz. İnşallah gerçek barışı en kısa zamanda hem ülkemizde hem Suriye`de hem de başka topraklarda görmek mümkün olur\" şeklinde konuştu.

 

\"Partilerin Kapatılmasının Önüne Geçeceğiz\"

Partilerin kapatılması sorununu çözeceklerini belirten Bülent Arınç, Tüzüğünü ne koyarsa koysun, programına ne koyarsa koysun; ifade özgürlüğü, fikir özgürlü bağlamında partilerin de kapatılmasının önüne geçmiş olacağız. Siyasete katılımın önünde engeller varsa bütün yurttaşlarımız için bunları da en kısa zamanda kaldıracağız. Başkaları ayrılırsa, şu veya bu sebeple bu işten kaçsa bile biz sonuna kadar yeni anayasa konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni anayasa da halkımızın milli birlik ve kardeşliğinin, kucaklaşmasının temin edilmesi yolunda bütün ayrımcılıkları ortadan kaldıran, nefret söylemlerini ortadan kaldıran, ırkçılığı ortadan kaldıran yeni sivil bir anayasayı yapmayı da milletimize vaad etmiştik\" ifadelerini kaydetti.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet daha sonra Hz. Zülküf (as) ve Hz. Elyesa (as) türbelerinin açılış töreni için Diyarbakır`ın Eğil ilçesine geçtiler. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir