• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Pakistan`da Amerikan Bayrağına Büyük İlgi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Al Arabiya’nın verdiği habere göre; Pakistan’da İslamabad ile birlikte askeri karargahların yoğun bulunduğu bir şehir olan Ravalpindi’de Amerikan bayrağı üreten Navid Haydar’ın baskı atölyesinin işleri bu sıralarda oldukça yoğun.

Navid Haydar film protestolarının başladığı andan itibaren üretimi artırdığını söylüyor. Ebadına ve kalitesine göre 120 ile 1.500 rupi (1,25 ile 16 $) arasında değişen fiyatlarla satılan Amerikan bayrakları göstericilerce yakılmak üzere bol miktarda satın alınıyormuş.

Aslında bayrak satışındaki artış bu bölgede özellikle 2001 sonunda Afganistan’ın işgaliyle birlikte bir hayli yükselen Amerikan karşıtlığını ortay koymakta. Öyle ki Amerikan karşıtlığı çoktan Hindistan’ı bir numaralı düşman koltuğundan indirmiş durumda.

11 Eylül’den bu yana süren film protestoları İslam dünyasında bugüne kadar 50’den fazla kişinin ölümüne yol açtı. Genelde polisle çatışmalar neticesinde Pakistan’da ölen kişilerin sayısı 21 olurken, yaralananların sayısı 229’u buldu. Demiryolları Bakanı Gulam Ahmed Bilor film yapımcısının başına 100.000 $ ödül vaad ederken, Taliban ve el-Kaide’yi harekete geçmeye çağırdı.

Cemaati İslami göstericilere İslamabad’daki merkezinden Amerikan ve İsrail bayrağı temin ederken, ABD ve BM’nin Leşker-e Tayyiba adlı örgütle bağlantılı olduğu için kara listeye aldığı Cemaatu’d Dave’nin bir mensubu gösterilerde bayrak yakmak için özel ekipler görevlendirdiklerini söylüyorlar.

Meclisi Vahdetü’l Müslimin adlı Şii bir grup ise öğrenci kanadı aracılığıyla geniş çaplı bir bayrak organizasyonu gerçekleştirmeyi planlıyor. Lahor’da bulunan grubun bir yetkilisi hazırlayacakları 500 metre boyunda 60 metre eninde büyük bir Amerikan bayrağını Ekim ayı içinde şehrin en kalabalık merkezinde yere sereceklerini ve herkesi üzerinden geçmeye davet edeceklerini açıkladı.

Haksöz haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir