• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Arınç, Peygamber Türbelerinin Açılışını Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eğil ilçesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nce restorasyonu yapılan`Peygamberler Türbesi`nin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır`ın, Eğil`in, Anadolu`nun 75 milyonun inançlı insanların yaşadığı bir memleket olduğunu ifade etti. İslam ile müşerref, güzel bir dine sahip olduktan, yaşadıkları bütün medeniyetlerde İslam`ın izini, hamurunu nakşettikten sonra Allah`ın kendilerine en büyük başarıları, zaferleri nasip ettiğini kaydeden Arınç, inançlarına bağlı olduklarını, bütün peygamberleri sevdiklerini, esasen Müslümanları diğer dinlerden farkının da bu olduğuna dikkat çekti.
Eğil Peygamberler Beldesi
Arınç, Eğil ilçesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nce restorasyonu yapılan`Peygamberler Türbesi`nin açılışında, Anadolu`nun zengin olduğunu ve pek çok yerde pek çok makamların olduğunu söyleyerek daha sonra şöyle devam etti: "Şanlıurfa Peygamberler şehri olarak biliniyor. Eğil de Peygamberler beldesi. Türkiye`nin pek çok yerinde peygamberlere kucak açmış, onların bizzat bulundukları, makamlarının bulunduğu her yeri büyük bir itina ile muhafaza ediyorlar, saygı gösteriyorlar, orada ibadetlerini yerine getiriyorlar. Eğil`in de bundan sonra tanıtıma ihtiyacı var. Biz 2 trilyona yakın masraf yapmışız. Peygamberlerimizin makamı olarak bildiğimiz türbelerini yaptığımız bu yerde elbette görevimizi yapmış olmamız gerekirdi. Biz inançlı insanlar olarak kitabımızın, Kuranımızın, peygamberimizin sünnetini, bizi gösterdikleri doğru ve hidayetli yolun gereğini yapıyoruz. Rabbim onların şefaatlerini hepimize mazhar eylesin. Allah hidayetini üzerimizde daim etsin. Saptırmasın, sapkın yollara götürmesin.
Dünyada İnanç Turizmi Çok Güçleniyor
Arınç, daha sonra, Eğil gibi mübarek bir beldenin böyle bir vesileyle bütün Türkiye ve dünyaya duyurulması gerektiğini belirterek, artık dünyada inanç turizminin çok güçlendiğini ve saygın bir hale geldiğini sözlerine ekledi.Eğil`in de yolunu güzelleştirmek suretiyle dünyanın gözdesi yapacaklarını söyleyen Arınç, hedeflerinin Eğil`i önce Türkiye`ye e sonra dünyaya tanıtmak olacağını da söyledi.
Barajın Diğer Yakasında Kalan Köylere Köprü Sözü
Barajın diğer tarafında kalan 6 köy sakinlerinin,`Eğil halkı sizden köprü istiyor` afişi açması üzerine Arınç, "Burada ısrarla afişlerini tutan arkadaşlarımız var. Sizleri gördük. Unutmadık. İnşallah bu konunun üzerine eğileceğiz. En kısa zamanda da ulaşım imkanını sağlayacağız. San Francisco Köprüsü gibi böyle asma köprü yeter ki paramız olsun, yapacağız" diyerek köylülere köprü yapma sözü verdi.
1950 Öncesinde Vakıflar onun bunun Elinde Satılıp Kaldı
Vakıflar olarak güzel işler yaptıklarını, vakıfların inancımıza göre hali vakti yerinde olan insanların Sadaka-i Cariye yapmak üzere sadece Allah`ın rızasını kazanmak için insanlığa ve mahlukata hizmet ettiklerini dile getiren Arınç, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye`nin her yerinde binlerce vakıf var. Ama maalesef bu vakıflarımızın büyük bir kısmı 1950 öncesinde onun bunun elinde satılıp kaldı ve pek çok medrese, külliye Allah korusun içkili mekanlar, ticarethaneler haline geldi. Biz onlara tekrar sahip çıkıyoruz. Tekrar onları satın alıyoruz. Yıkılmak üzere olanları imar ediyoruz."
Arınç, Anadolu`da bütün vakıfları ayağa kaldırdıklarını, bunun görevleri olduğunu dile getirerek, her vakfiyede bir dua ve bedduanın bulunduğunu, eserleri yaparken önce dua almak istediklerini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Arınç daha sonra Peygamber Türbelerinin açılış konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz devletin efendi değil, hizmetkar olduğuna inanıyoruz. Bizim işimiz de hizmet etmek. Ama bir taraftan da dine hizmet etmek, milletimize hizmet etmek demektir.
Arınç son olarak, "Peygamberimizin hadislerine, sünnetine sıkı sıkıya yapışıyoruz. Bizi bin yıldan beri var eden, güçlü kılan, bizi birbirimize bağlayan tek şey var, o da Müslümanlığımız. Allah bizi sizden, size bizden, sizi birbirinizden ayırmasın" şeklinde konuştu.
Diyarbakır`da Pek Çok Medeniyet Kuruldu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, Diyarbakır`da medeniyetler kurulduğunu, insanlığın kültür birikiminin izlerinin bulunduğunu söyleyerek, bunun en önemli parçasının inanç olduğuna dikkat çekti.
Diyarbakır İnsanlık Kültür Birkimi Açısından Çok Kıymetli Varlıklar Barındırmış
Eker daha sonra,"İnsanlık kültür birikimi açısından çok kıymetli varlıklar barındıran şehirler vardır., Diyarbakır ve Eğil`de bunlardan birisidir" diyerek, 1373 senedir cami olarak Müslümanlara hizmet veren Ulu Cami`sinde tarihinin en büyük restorasyonunun yapıldığını, bunun için mutlu olduklarını ifade etti.
Yapılan konuşmalardan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakan Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dualar eşliğinde Peygamberler Türbesi`nin açılışını yaptı.

(Osman İçli-İLKHA)"

Bu haberler de ilginizi çekebilir