• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Marmara İletişim`den O Habere Jet Yalanlama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Edinilen bilgilere göre, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emel Güler Yılmaz`ın kocası Yrd. Doç. Dr. Yalçın Yılmaz, arkadaşlık ilişkilerini kullanarak, sınıf arkadaşı Hürriyet muhabiri Ali Dağlar vasıtasıyla yayınlanan gerçek dışı haberlerle gazetenin manipulasyona alet olmasına sebebiyet verdi.

Hurriyet.com internet sitesinde “Kadın doçente master koruma” başlıklı haberin arkadaşlık ilişkileri sonucunda tek taraflı olarak yayımlandığı ortaya çıktı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı ise yapılan Hürriyet`in yaptığı bu haberi belgelerle ve kesin bir dille yalanladı.

İşte Marmara İletişim Dekanı Yusuf Devran `ın yaptığı açıklamalar ve iddialara karşı paylaşılan belgeler:

"05.10.2012 tarihli www.hurriyet.com.tr internet sitesinde yayımlanan “Kadın doçente master koruma” başlıklı haberiniz tek taraflı iddiaya dayanarak hazırlanmış gerçek dışı bir haberdir. Ekli belgelerde görüleceği gibi 02.08.2012 tarihinde, yeni göreve başlayacak öğretim üye ve yardımcıları da gözönünde bulundurularak yeni bir yerleşim planı hazırlanmıştır. Bu çerçevede öğretim üyelerinin tamamına yakınının yerleri kıdem ve ünvanlarına göre yeniden düzenlenmiştir. Dolayısıyla bir profesörün bir araştırma görevlisiyle oturması yerine, öğretim üye ve yardımcılarının olabildiğince birbirleriyle bir arada oturabileceği bir plan oluşturulmuştur. Bütün akademik kurumlarda benzer uygulamalar yapılmaktadır. Haberinizde adı geçen iki öğretim üyesi dışında tüm öğretim üyeleri yeni yerlerine zamanında taşınmıştır. 02 Ağustos 2012`de başlayan resmi yazışmalar süresince adı geçen iki öğretim üyesi inatla ve ısrarla yerleşim planına karşı çıkarak odayı boşaltmadıkları için odalarına yerleşecek öğretim üyeleri de açıkta kalmışlardır.

Haberde haber değeri olmalıdır. Bir kurumun yerleşim planını ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlemek yetkisi münhasıran yönetimin uhdesindedir. Bunda kamu yararı ve kurumun menfaatleri gözetilir. Fakültemizde de bu yapılmıştır.

Ekteki belgeler sürecin işleyişi hakkında Fakültemizde gerçekleşen yazışmaları içermektedir. Yasal hakkımız saklı olmak üzere konuya dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Saygılarımızla..."

Prof.Dr. Yusuf Devran
İletişim Fakültesi Dekanı

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir