• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Akaryakıt Zamları Ulaşım Ücretine Yansıyacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Son akaryakıt zamlarını İlke Haber Ajansı`na değerlendiren Van Şöfürler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Faruk Alparslan, akaryakıta yapılan zamlarının toplu taşıma ücretlerine de yansıyabileceğini belirterek önümüzdeki günlerde toplu taşıma ücretlerine zam yapılacağını belirtti.


Zamlardan En Çok Etkilenen Sektör
Türkiye`nin dünyada en pahallı akaryakıtı tüketen ikinci ülke olduğunu ifade eden Van Şöfürler Odası Başkanı Faruk Alparslan, yapılan zamların da toplumun tüm kesinlerini etkilediğini söyledi.


Alparslan, \"Temel gıda maddemiz olan ekmeğin üretildiği fırınlar bile bundan etkileniyor. Bu zamlar tüm sektörlerde halkımıza yansıyor. Ama özellikle taşıma sektörünü olumsuz yönde etkilemektedir. Bizler yıllardır zam yapamıyoruz, en ufak bir zam halktan çok farklı tepkiler almaktayız. Fakat akaryakıta yapılan zamlara kimse sesini çıkarmıyor. 4 yıldır taksilerimize zam yapmamışız. Ancak akaryakıt fiyatlarını karşılaştırdığımızda fiyatlarda yüzde elli bir fark var. Aynı taksimetre fiyatına yüzde elli zamlı akaryakıtla çalışıyoruz. Bu sorun Türkiye genelinde yaşanan bir sorundur. Bundan en çok mağdur olan sektörde bizim taşımacılık ve ulaşım sektörüdür. Yani bizim sektörümüzdür\" İfadelerini kullandı.


\"Vanlılara Kötü Haber\"
Önümüzdeki günlerde toplu taşıma araçlarının zamlanabileceğini anlatan Faruk Alparslan, \"Diğer illerimize baktığımızda iyi araçlarla hizmet yapılırken bizim taksici arkadaşlarımız ise hala eski araçlarla çalışıyorlar. Bu insanlar para kazanmadan nasıl daha modern hizmet edebilirler. Ancak kendi geçimlerini sağlayabiliyorlar. Kazandıklarını da akaryakıta veriyorlar. 4 yıl içinde aldığımız akaryakıta yüzde elli zam gelmişken bizim tabii olarak zam yapmamız gerekecek. Bu kaçınılmazdır. Çünkü bizler artık cepten çalışmaya başladık. Bunlar para kazanacaklar ki bu işler yürüsün bizler mecburi olarak taşımaya zam yapacağız\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir