• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Gaziantep`teki temaslarına ilişkin, ``Yeni üzücü hadiseler yaşanmaması adına bir takım tespitleri çözüm önerilerini dinlemek amaçlı görüşmeler yapıyoruz`` dedi.

Ünüvar ve komisyon üyeleri, uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan`ın adının verildiği devlet hastanesinde incelemelerde bulundu.

Başhekim Opr. Dr. Ali Güven Fincan ve beraberindekilerce karşılanan Ünüvar ve komisyon üyeleri, hastane hakkında bilgi aldı.

Başhekimlikteki görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ünüvar, sağlıkta şiddet sorunlarını araştırmak amacıyla kurulan komisyon üyeleri olarak 5 parlamenterle Gaziantep`e geldiklerini belirtti.

Kentteki temasları kapsamında Dr. Ersin Arslan`ın ailesini ziyaret ettiklerini anımsatan Ünüvar, ``Yeni üzücü hadiseler yaşanmaması adına bir takım tespitleri, çözüm önerilerini dinlemek amaçlı görüşmeler yapıyoruz.Bu vesileyle Dr. Ersin Arslan Hastanesi`ni ziyaret ediyoruz`` diye konuştu.

 

Opr. Dr. Fincan da komisyon üyeleriyle yaptığı görüşmede, Dr. Ersin Arslan`ın saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Ünüvar ve komisyon üyeleri daha sonra hastanedeki güvenlik merkezinde ve Dr. Ersin Arslan`ın odasında inceleme yaptı, Başhekim Ali Güven Fincan`dan Dr. Arslan`ın uğradığı saldırı hakkında bilgi aldı.

Heyet daha sonra Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ni ziyaret etti ve Başhekim Vekili Prof. Dr. Metin Kılınç ile görüştü. .

Komisyon üyeleri, tıp fakültesindeki inceleme sonrasında Gaziantep Valisi Erdal Ata`yı makamında ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir