• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Suriye`den Türkiye`ye Bir Bomba Daha Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`den atılan havan mermisi Hatay`da zeytin ağaçlarının bulunduğu alana düştü. Bazı ağaçlar zarar görürken can kaybı yaşanmadı. Köylüler o an yaşananları bakın nasıl anlattı...

ZEYTİN AĞAÇLARI ZARAR GÖRDÜ

Havan mermisinden kaynaklanan patlama nedeniyle can kaybı yaşanmazken, zeytin ağaçları zarar gördü. Bölgede yer alan Sarıbük Mahallesi sakinleri patlama nedeniyle korkulu anlar yaşadı.

Köylülerden alınan bilgiye göre; olay yerine gelen jandarma olay yeri inceleme ekipleri saatlerce çalışarak etrafa yayılan şarapnel parçalarını topladı.

Merminin düştüğü yerde küçük bir çukur açılırken etrafta bulunan zeytin ağaçları da zarar gördü. Patlamanın ardından bölgeye gelen jandarma, havan mermisinin büyük parçalarını toplayarak olay yerinde inceleme yaptı.

Merminin patlamasıyla büyük bir korku yaşadıklarını dile getiren Sarıbük Mahallesi`nden Salim Şerekioğlu, “Saat 04.20`de bir patlama duyduk. Ben öylece yere oturdum. Çok korktum doğrusu. Nereye düştüğünü bilemedim, ama çocuklar geldi söyledi, baktık buraya düşmüş. Jandarma geldi, savcı geldi, inceleme yapıp bazı parçaları da alarak gittiler.” dedi.

Merminin düşmesiyle etrafın toz duman olduğunu söyleyen Ahmet Şerekioğlu ise “Saat 4.00 sıralarında Suriye tarafından geldi. Biz toplandık jandarmayı aradık, olay yeri ekibi geldi. Köye 100 metre mesafe var zaten. Allah`tan köye düşmedi. Evin birine düşseydi ne olacaktı.” diye konuştu.

Yaşanan olayla ilgili henüz yetkili makamlardan açıklama yapılmadı.

Karşılık gecikmedi!

Suriye Ordusu`nun Lazkiye kenti sınırından attığı top mermisi, Hatay`ın Yayladağı ilçesi Aşağı Pullu Yazı Köyü kırsalına düştü. Top mermisinin Türkiye topraklarına düşmesi üzerine, ilçedeki 3`üncü Hudut Tabur Komutanlığı`na ait obüsler, Suriye topraklarına top atışı yaptı. Top mermisinin kırsal alana düşmesi, can ve mal kaybını önledi. Askeri yetkililer, askerin teyakkuz halinde olduğu öğrenildi...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir