• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman şube Başkanı Suad Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İpekçiyi ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler.
 
MÜSİAD olarak vergi dairesinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Özdemir, mükellefleri anlamak, dinlemek ve sorunlarının çözümüne destek olunmasının güven verdiğini vurgulayarak, "Bunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağınıza inanıyoruz. Kayıtdışılığın sona erdirilmesi noktasında çalışmalarınızı da desteklediğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.
 
Batman Vergi dairesi Müdürü Yusuf İpekçi, Vergi Dairesi olarak mükelleflerin işlerini hemen ve sağlıklı bir şekilde yapmak için çalıştıklarını dile getirerek, "Bizlerin asli görevlerinden biri de sorunların çözümü noktasında gereken yardımı yapmaktır. Bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğimizi belirtirim. Şehrin gelişimi ve ülke kalkınmasına yönelik katkıda bulunmayı hedefleyen misyonumuzla kayıtdışılığın önüne geçilmesini ve bu doğrultuda toplumda vergi ödeme bilincinin artmasını arzulamaktayız" ifadelerini kullandı.
 
Batman`da 15 bin olması gereken mükellef sayısının 10 bin civarında olduğunu ve mükellef sayısının artırılması için çalışmalar yapılacağını vurgulayan İpekçi, bunun gerçekleşmesi için bireylerin vergi ahlakına sahip olması ve bununla beraber vergi sisteminin vergiyi özendirici olması gerektiğini kaydetti.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)