• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Taraf`ın Eski Yazarına Suç Duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına Ekrem Gülşen, M.Ali Ortaç, Murat Güneş, Masum Ayyıldız, M. Ali Rüzgar ve Şehmuz Nasıroğlu, hakaret filmini özgürlük olarak değerlendiren Taraf gazetesinin eski yazarı Sevan Nişanyan hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulundular.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına açıklamalarda bulunan Ekrem Gülşen, "Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Peygamber Sevdalıları Platformu olarak değişik zeminlerde, farklı etkinliklerle Peygamber Efendimize, ailesine ve ashabına ağır hakaretler içeren filme tepki gösterdik. Taraf Gazetesi eski yazarlarından Sevan Nişanyan adlı kişi, İnternetteki bloğunda söz konusu film ile ilgili `Düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli` şeklindeki haddini bilmeyen düşünceleri, ayrıca yaptığı paylaşımlarda `Allah ile kontak kurduğunu iddia eden -Arap- Menfaat elde eden` şeklindeki şeytanca yaklaşımları hepimizi derinden yaraladı. Bütün bu alçakça tavır ve düşüncelerine rağmen geri adım atmamakta direnmesi ise arkasında derin odakların olma ihtimalini güçlendirmektedir" dedi.

Hiç Kimse Peygamber Efendimize Hakaret Edemez
Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yaşanan menfur olayı nefretle kınadıklarını ifade eden Gülşen, "Hiç bir güç ve otorite, şahıs veya kurum, başta Peygamberimiz olmak üzere Peygamberler silsilesinin hiç bir halkasına, hiç bir semavi kitaba, fikir ve düşünce safsatasının arkasına gizlenerek dil uzatamaz, hakaret edemez. Bizler tüm semavi dinlerin Peygamberlerine, kitaplarına ve mukaddesatına yapılan saldırıların karşısındayız" diye konuştu.

Gülşen konuşmasının devamında, "Sevan Nişanyan`ın `halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak, nefreti kışkırtmak` kastı ile basın yoluyla Yüce Allah`a ve Hz. Muhammed`e hakaret ettiği kanısına vardık. Ve bugün itibariyle Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bileşeni olan dernek yöneticileri olarak Batman Cumhuriyet Başsavcılığına konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduk. Bu başvurunun neticesinin bu anlamda bu tür kışkırtıcı beyanlarda bulunanların hukuki olarak sorumlu sayılmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizlerin ve kamuoyunun beklentisi ve talebi bu yöndedir" ifadelerini kullandı.
(M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir