• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Başbakan`ın Startı İle Dönüşüm Başlıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``Ülkenin saygınlığına, itibarına halel getirecek hiçbir girişimi karşılıksız bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız`` dedi.

İstanbul`da kentsel dönüşüm töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, ``Biz asla savaş meraklısı değiliz. Ancak savaştan da uzak değiliz. Bu millet, yeri gelmiş kıtalar arası savaşları görerek, savaşarak bugünlere gelmiş. Türkiye, son olayda nasıl gereken tepkisini kararlılıkla ortaya koymaktan çekinmediyse, Esad yönetiminin kendi halkına yönelik katliamlarına karşı da siyasi ve diplomatik tepkisini ortaya koymaktan çekinmiyor``  diye konuştu.

CHP ve BDP`ye Tepki MHP`ye Teşekkür

CHP ve BDP`nin Suriye konusundaki tavrına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, MHP`ye ise desteği için teşekkür etti.

Başbakan, "PKK terör örgütünü Filistinli direnişçilerle aynı kefeye koyan CHP zihniyetini halkım bir kez daha sandığa gömecektir" dedi.

"Suriye`nin Sözcüsü Gibi..."

Başbakan Erdoğan, ``Esed rejiminin Akçakale`ye gerçekleştirdiği saldırı sonrasında ortaya konan tavırlar, Türkiye`nin ana muhalefet sorununu bir kez daha açıkça gösterdi. Bir ana muhalefet partisi düşünün ki, kendi ülkesiyle bir başka ülke, üstelik de diğer taraftan gelen bir saldırı sebebiyle karşı karşıya geliyor ve bu parti adeta diğer ülkenin sözcüsü, temsilcisi gibi davranıyor. Dün Meclis`te olan budur`` dedi. 

 "Cehaletlerini Ortaya Sermektedir" 

Tezkerede geçen "yabancı ülke" ifadesiyle ilgili muhalefetin eleştirisine de cevap veren Başbakan  Erdoğan, şöyle konuştu:

``Ama bu milli mesele konusundaki CHP`nin duruşu, tam anlamıyla bir siyasi garabet örneğidir. Bunlar sadece siyasi duruş itibarıyla şaşkınlık, pişkinlik içinde değiller. Bunlar aynı zamanda hukuktan, kanundan, usulden de bihaberler. Tezkere metninde geçen ve aynen Anayasa`nın ilgili hükmündeki ifadeyi yansıtan `yabancı ülke` kavramını böylesine dallandırıp budaklandırmak, siyaset yapmak değil, cehaletini ortaya sermektir. Yok eğer bu tavır cehalet ürünü değil, bilinçli bir tercihse, o zaman yaptıkları `Şecaat arz ederken sirkatin söylemek`tir.``

MHP`ye Teşekkür

Başbakan Erdoğan, MHP`ye ise tezkere desteği için teşekkür etti.

Başbakan, "PKK terör örgütünü Filistinli direnişçilerle aynı kefeye koyan CHP zihniyetini halkım bir kez daha sandığa gömecektir" dedi.

Esed`i ve Destekçilerini Uyardı: "Sabrımızı Sınamaya Kalkmayın"

Sınırda yaşananlarla ilgili sert uyarılarda bulunan Başbakan Erdoğan, ``Buradan bir kez daha Esed rejimine ve onu destekleyenlere sesleniyorum; Türkiye`nin sabrını sınamaya kalkmayın, Türkiye`nin sınırlarını ölçmeye kalkmayın. Türkiye, bu badireden de sapasağlam çıkar, yoluna devam eder. Ama siz bunun altında kalır, büyük bedel ödersiniz`` şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir