• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
 Moro`da Barış İçin Müzakereler Uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filipinler hükümeti ve Moro Müslümanları arasında devam eden barış görüşmeleri yeni turlarla devam edecek. Her iki tarafın da 40 yıllık çatışmayı sona erdirmek için bir anlaşma varana kadar görüşmeleri sürdürme kararı verdiği bildirildi. .

Malezya`nın başkenti Kuala Lumpur`da gerçekleştirilen görüşmeler son aşamaya ulaştı. Üst düzey bir hükümet yetkilisi en az bir gün daha müzakerelerin uzatılacağını, Pazartesi günü bir duyuru yapılmasının beklendiğini belirtti.

Dört gündür süren müzakerelerin ardından, her iki taraf 2016 yılında Cumhurbaşkanı Benigno Aquino`nun görev süresinin bitiminden önce Mindanao adasında Müslümanların çoğunlukta bulunduğu bölgelerde özerk bölge oluşturmak için yol haritası teşkil edecek anlaşmanın detaylarını incelemek için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Müzakerelerin gerektiği kadar uzatılacağı da ifade edilirken, "iki taraf da cesur ve ihtiyatlı davranıyor" yorumu yapıldı.

Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) yetkilis Gazali iktidar paylaşımı ve bölgesel konuları içeren konularda görüşmelerin sorunsuz devam etiğini kaydetti, barış için umutlu olduklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir