• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Geleceğimiz Teminatı: Üniversiteler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılını Eminönü yerleşkesinde düzenlenen tören ile açtı. Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTO Yönetim Kurulu üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, üniversitelerin çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, \"Bu sadece İstanbul için değil, ülkemiz için de böyle. Üniversiteler bizim geleceğimizin teminatı. Aslında idealimiz; medeniyet kurucu ülkenin çocukları olarak medeniyetimizin güçlü izlerini geleceğe bir kez daha taşıyabilmek olmalıdır. Özellikle bu şehirde yaşayanların böyle bir vizyonu hemşerilik ruhuyla ve eğitimle güçlendirmeleri gerekiyor\" dedi.

 

Bir medeniyetin üstünde duracağı üç önemli ayağın adalet, bilim ve sanat üzerine olduğunu ifade eden Vali Mutlu, \"Bunlardan biri veya ikisi eksik ise sizin medeniyetinizin ileri düzeyde olması mümkün değildir. Aslında medeniyet de insanlığa hizmettir. Belki kısaca böyle tarif etmemiz gerekir. O nedenle adaletin de, bilimin de, sanatın da üretildiği yerler eğitim yuvalarıdır. Elbette ki anaokullarından başlayarak nihayetinde üniversiteler kadar uzanan bu güçlü halkalar birbirlerini tamamlayarak medeniyetin merkezi olmaya bu kurumları getiriyor. O nedenle üniversitelerimizin medeniyetin ihya edilmesinde, yaşatılmasında ve arzu edilen noktaya ulaşılmasında çok güçlü bir yeri var. Bu üç öğenin de; tesis edileceği yer üniversitelerdir\" şeklinde konuştu.(Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir