• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Selahaddin Eyyubi Mısır Selahaddin Kalesi`nde Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Kudüs`ün Selahaddin Eyyubi tarafından fethedilişinin yıldönümü münasebetiyle başkent Kahire`nin tarihi Selahaddin Kalesi`nde Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi anıldı. Programa başta HAMAS lideri Halit Meşal olmak üzere çok sayıda İhvan yetkilisi iştirak etti.
 
"Filistin Bizim Meselemizdir"
Program, Kuran`ı Kerim tilavetinden sonra Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin danışmanı Muhammed İsmet`in konuşmasıyla başladı. Mısır`ın Filistin`i asla unutamayacağını dile getiren İsmet, "Mısır 30 senelik aradan sonra Tahrir devrimiyle sancağı yeniden eline aldı. Bu mübarek devrimden sonra ilk işimiz Kudüs`ü Siyonist İsrail`in işgalinden kurtarmak olacak. Bizler Kudüs`ü asla unutacak değiliz, Filistin meselesi herkesten önce Mısır`ın meselesidir. Bizler Filistinli gençlere buradan selam gönderiyoruz. İsrail`in bunca eziyet ve zulmüne rağmen Kudüs`ü Siyonistlere teslim etmediler." dedi.
 
"Kudüs`ü Ancak Cihatla Kurtarabiliriz"
Mısır`da 25 Ocak halk devriminden sonra ilk defa resmi bir etkinliğe katılan Meşal, Mısır halkına övgüler yağdırdı. Kudüs`ün fethinin Arap devrimleriyle başladığını ifade eden Halil Meşal, "Kudüs, Selahaddin Eyyubi`nin İkinci memleketi olan Mısır ile şeref bulacak. Eğer Mısır yok olursa Filistin davası da yok olur. İçinde bulunduğumuz bu ay Mısır`ın İsrail`e galip geldiği aydır. Ayrıca bu mübarek ayda Kudüs Haçlılardan kurtarılmış uzun bir zamandan sonra Selahaddin Eyyubi ile yeniden eski izzetine kavuşmuştur." dedi.
 
Kudüs`ün özgür olabilmesi için tıpkı Selahaddin Eyyubi gibi onun yolunda kan dökmek, kurban vermek gerektiğini ve İsrail`in sadece kuvvetten anladığını ifade eden Meşal, "Filistinlilerin özgürlüğü ancak kan, kurban ve cihat ile olur. İsrail`le aynı masaya oturup anlaşma yapmakla değil. İsrail belasını, Kudüs`ten ancak cihat ile kurtarabiliriz." ifadelerini kullandı.
 
"Artık Sizden Yardım Değil Kudüs`ün Özgürlüğünü İstiyoruz"
Konuşmasını Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Arap devletlerinin liderlerine seslenerek bitiren Meşal, "Sizleri Filistin`i yeniden özgürlüğüne kavuşturmak için yeni projeler çizmeye çağırıyorum. Şimdiye kadar Filistin`e yapmış olduğunuz yardımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ama artık bizler sizden yardım değil Kudüs`ün özgürlüğünü istiyoruz. Mısır artık devletiyle, Cumhurbaşkanıyla, kanunuyla artık Müslümanların elindedir." dedi.
 
Programı değerlendiren Yazar Suat Yaşasın, iki sene öncesine kadar Mısır`da Filistinli olmanın suç olduğunu hatırlatarak, "Devrimden önce Mısır`da Filistinli olmak demek ölmek demekti. HAMAS`ın birçok yetkisinin Mısır`da vahşi işkencelerle katledildi. Hatta HAMAS yetkililerinin yakınları da cezaevinde öldürülüyordu. Üzerinden iki yıl geçmeden böyle bir programın Selahattin Kalesinde Mısır`ın kalbinde yapılması ve Mursi`nin insanları Filistin`de cihada davet etmesi Allah`ın lütfü olarak değerlendirilebilir" dedi.
(Sait Teşne - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir